För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ung legotillverkare och bilförsäljarduo fick ta emot Moras finaste företagarpriser!

Publicerad 10 nov 2023
Det var under torsdagskvällens Moragala som Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Mora 2023 korades.

Under festliga former dök närmare 100 förväntansfulla gäster upp på restaurang Smidjegrav för att hylla det hängivna näringslivet i Mora. På plats var Företagarna Moras styrelse samt representanter från Mora kommun för att dela ut flera fina företagarpriser under kvällen. Bland annat fick flera glada entreprenörer och profiler ta emot priserna Årets upplevelse: Zornmuseet och museidirektör Johan Cederlund, Årets eldsjäl: Britt-Inger Olsson, Årets handlare: Helena Karlsson, Gumman Grön samt Årets profil i Mora: Olivia ”Lia” Larsson

Jan och Marit Larsson - Årets Företagare i Mora 2023

Företagarna Mora delade ut sitt eget pris Årets Företagare i Mora 2023, som har gamla anor långt bak i tiden. I år var det entreprenörsduon bakom Mora Motorcenter i Dalarna och Mora Motorcenter och Fritid AB, Jan och Marit Larsson, som fick ta emot det tunga priset.

Vinnarmotiveringen lyder:
Årets Företagare i Mora har uppvisat enastående företagsledningsförmåga och en outtröttlig strävan efter framgång. Genom att kontinuerligt utveckla, anpassa och återinvestera i sin verksamhet har de inte bara hållit företaget konkurrenskraftigt, utan de har också ökat dess anseende och tagit marknadsandelar. Deras förmåga att hålla jämna steg med marknadstrender har varit avgörande för deras konkurrenskraft. Årets företagare har inte enbart satsat på tillväxt, utan de har även säkerställt att denna tillväxt är stabil och ekonomiskt hållbar. Genom att Snabbt anpassa sitt produktsortiment samt genom att erbjuda fantastisk service och kvalitativa tjänster har de lyckats öka omsättningen och samtidigt bibehålla en solid lönsamhet. Genom att skapa en positiv företagskultur har de inte bara behållit kompetent personal, utan även lockat nya talanger till företaget. Detta har inte bara gynnat företaget utan även skapat flera anställningstillfällen i Mora”. 

Tobias Guddpers - Årets Unga Företagare i Mora 2023

Under kvällen korades även Årets Unga Företagare i Mora 2023. Vinnaren blev 29-åriga Tobias Guddpers som sedan 2021 driver verksamheten Mora Laser tech AB, en verksamhet där man bedriver legotillverkning av laserskurna och bockade produkter.

Vinnarmotiveringen lyder:
“Årets Unga Företagare i Mora är nog en doldis för många. Dock kan man lugnt säga att denna person har gjort en raketkarriär som företagare. Denna person började sin karriär som anställd i företaget och jobbade sig uppåt och då möjligheten gav sig var hen inte sen om att se alla möjligheter detta kunde ge. Företagaren har gått från klarhet till klarhet och har inte bara på kort tid nästintill dubblat företagets omsättning. Inte nog med det så uppvisar företaget en vinstmarginal som få kan konkurrera med. Årets Unga Företagare i Mora är en ung person som vågat satsa och är en förebild för andra unga företagare i Mora. Företagaren har dessutom uppvisat stort mod och även en vilja att återinvestera pengar i form av nya maskiner för att bli ännu mera konkurrenskraftig i framtiden. På företagarens hemsida kan man läsa följande; Har man en lasermaskin så har man en kantpress, så är det bara”.


Vinnarna på Moragalan 2023. Fr.v. Britt-Inger Olsson (Årets Eldsjäl), företaget Mora Motorcenter (Årets företag), Tobias Gruddpers (Årets unga företagare), Olivia ”Lia” Larsson (Årets Moraprofil) och företaget Gumman Grön (Årets Morahandlare).
Kvällens alla lyckliga vinnare! 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.Fler nyheter från Företagarna