För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Ludvika om krafttagen som behövs för att möta näringslivets tillväxt

Publicerad 15 nov 2023
7500 fler invånare i Ludvika behövs till 2030 för att möta upp det snabbväxande näringslivet.
Företagarna Ludvikas styrelse sammankallar till ett informationsmöte om hur man tillsammans ska möta upp tillväxten.

Det är Företagarna Luvika som har tagit ett initiativ till en informationsträff torsdagen den 16 november för att prata och informera om läget utifrån nyheterna om att jätten Hitachi Energy nu satsar och utvecklar verksamheten på orten. Fokus under träffen ligger därflr på hur man kan möta upp näringslivet och skapa möjligheter för fler bostäder på orten och i närliggande kommuner för att tillgodose behovet. 

- Det finns utmaningar som vi inte får blunda för, säger ordförande Henrik Hammargren till tidningen Dala-demokraten. 

7500 fler invånare till 2030

7500 fler invånare till år 2030 är ett av målen hos kommunen och för att det ska bli möjligt krväs samverkan mellan både näringsliv och kommun för att komma dit.  Träffen kommer att äga rum på Folkets Hus mellan 18.00-20.00 och man uppmanar företagare inom både Ludvika och Smedjebackens kommun att närvara.

- Vi kommer lyfta frågor om vad det kan innebära i exempelvis skatteintäkter och möjligheter, säger Henrik. 

Samverkan mellan företagen och kommunen

På plats för att informera om de framtida planerna är Nordic Iron Ore och Hitachi Energy.  Även kommunen kommer vara med och berätta hur de ska möta upp det här.

-. Vi måste göra det tillsammans, vara ödmjuk och lyssna åt alla håll. Politiken måste förstå att det finns mindre företag också som kommer ta del av tillväxtkurvan, säger Henrik Hammargren avslutningsvis till tidningen. 

Läs mer om träffen här! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna