För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper: "Vi får inte välståndet av våra politiker"

Publicerad 21 nov 2023
Det är mycket som måste fungera för att Dalarna ska vara en attraktiv plats att leva och verka i, skriver Företagarnas regionchef Eva Cooper i en debattartikel på Borlänge tidning.

Det är mycket som måste fungera för att Dalarna ska vara en attraktiv plats att leva och verka i. Det mesta är sådant vi tar för givet att det ska fungera. Sköts vägunderhållet? Går tågen som de ska? Fungerar skolan, äldreomsorgen? Elförsörjningen?

Alla viktiga frågor, men det finns fler som borde ställas men alltför sällan gör det. Hur står det till med kreditförsörjningen till små och medelstora företag? Får mindre företag i kommunerna i Dalarna låna pengar av banken till de investeringar de vill göra?

Småföretagare har ofta problem att beviljas extern finansiering (86% upplever hinder), vilket gör det svårare för dem att investera i sin verksamhet. Investeringar som behövs för att företagen ska kunna växa sin verksamhet, bli mer energieffektiva eller öka sin produktivitet. Investeringar som inte bara är bra för företagen och deras anställda, utan för det bredare lokalsamhället och samhället i stort.

Läs hela debattartikeln här! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna