För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn när företagare hyllades i Säter

Publicerad 19 mar 2023
På lördagskvällen firades företagsamheten i Säters kommun och företagare prisades i fem kategorier.

Företagarfesten gick av stapeln under lördagkvällen inne på Skedvi bröd som var fylld till brädden med företagare som hade samlats för att fira vinnarna. Priset Årets Företagare gick till Ulrika Nygren och Fredrik Nygren, ViNi Ekonomikonsult AB. 

- Det är fantastiskt kul att vara nominerad och ännu mer fantastiskt att vinna, säger en glad och nykorad Fredrik Nygren.

Motiveringen löd:

”Förankrade i det lokala näringslivet med engagemang upplevs årets företagare som en trygghet för såväl etablerade som nya företagare. Här finns alla åldrar representerade och med lång erfarenhet och bred kunskap erbjuds kunderna den bästa upplevelsen. Stämningen präglas av en flexibilitet som ger möjlighet att kombinera jobb och familjeliv. Tillväxt byggd på ursprunglig magkänsla, ett bra nätverk och ett gediget arbete har gett eko, prisats och omnämns i branschen. Årets Företagare i Säter är: Ulrika Nygren och Fredrik Nygren, ViNi Ekonomikonsult AB”.

Årets Unga företagare blev Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB, som kommer att göra upp i regionsfinalen tillsammans med de andra prisvinnarna. 

- Det här trodde jag inte säger en chockad Emelie direkt efter vinsten.

- Det finns så många grymma företagare i kommunen. Det är kul att få det här priset. Extra roligt när man lägger ner sin själ i det man gör, säger Christoffer.

Motiveringen löd:

”Med energi, båda fötterna på jorden, hjärtat på rätt ställe och ett engagemang utöver det vanliga är årets unga företagare förebilder i det lokala näringslivet. Entreprenörskapet flyter i ådrorna, här sitter man inte still utan tar action och arbetar hårt. Medvetna och envetna satsningar har gett resultat för både egna och andras verksamheter. Organisationen är vässad, könsfördelning bland personalen utjämnad, planen tydlig och idéerna många hos det redan prisbelönade företaget som nu tar sig ann utmaningen med power i en ny ekonomisk verklighet. Årets Unga Företagare i Säter: Christoffer Tiurinen och Emelie Wester, Säters Cykel & Motor AB”.

Under kvällen delades även de lokalt instiftade priserna ut. Årets Nyföretagare blev Lisa Grönoset och Sandra Sjöberg, Silverringens kakleri AB, Årets Värdskap vann Ben och Annemarie de Vries, Säters Camping. Priset Årets Säterambassadör gick till Nina Järudd, Jimmy Järudd och Steven Järudd på Järudds Bil AB.

- Vilken härlig kväll vi fick! Så många viktiga företagare under samma tak! Se bildkavalkaden i stories på våra sociala kanaler, säger Företagarnas ordförande Anna-Maria Nordström

Företagarfesten arrangerades av Företagarna Säter i samarbete med Säters kommun, Södra Dalarnas Sparbank, Bilkompaniet och Volvo.

Fler nyheter från Företagarna