För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här tokhyllar Företagarnas vd företagsklimatet i Säter

Publicerad 17 maj 2023
Företagarnas vd Günther Mårder besökte nyligen Säter. Där träffade han både kommunens beslutsfattare, lokala företagare och Företagarnas styrelse för att diskutera företagsklimatet på orten.

Säters kommun fick under föregåede vecka välkomna Företagarnas vd Günther Mårder till orten. Under sitt besök i kommunen träffade Günther, tillsammans med kollegan Marcus Larsson, Säters kommunalpolitiker, kommunledning och några av Säters större företag  under en informell middag på Säters Stadshotell.

- I Säters kommun var årsintäkterna från kommunalskatten 544 miljoner kronor år 2021, 33 procent av skatteintäkterna till kommunen kommer från småföretagen och deras anställda, vilket motsvarar 179 miljoner kronor, berättade Günther.

Säters småföretagare - kommunens välfärdsskapare

Under middagen kretsade diskussionerna kring hur man bäst kan främja det lokala företagsklimatet. Några heta ämnen var hur man kan säkra den framtida kompetensförsörjningen samt hur man kan gå tillväga för att få nya företag att etablera sig i Säter. 

Mårders härliga hyllning till Säterföreningen under näringslivsfrukost

Dagen efter fortsatte Mårder sitt besök i Säter, tillsammans med Företagarnas lokalstyrelse, genom att delta i en företagarfrukost hos entreprenören Richard Cederberg som bedriver C.I.A Cederbergs Interiors & Antiques i Gustafs. Här genomförde Mårder en noggrann analys av nuläget för företagande, framtida trender och en omvärldsanalys. Günther betonade även att Säters Företagarförening ofta tas upp som ett mycket gott exempel under Företagarnas styrelsemöten:

- Ni ska veta att på varenda styrelsemöte vi har på Företagarna så har Säter varit på agendan sedan ett och ett halvt år tillbaka. Säters företagande har näst bäst tillväxt i Sverige. Det ärotroligt imponerande hur duktig och engagerad denna styrelse är. 

Företagsbesök hos Roslunds potatis

Under resten av dagen genomfördes ytterligare två företagsbesök. Günther och Marcus möttes då upp av Företagarnas regionchef Eva Cooper som var med resten av dagen. Det första besöket ägde rum hos potatisbonden Per-Anders Roslund, ute på Nirsgården i Stora Skedevi. Här fick Företagarna lyssna till hans spännande företagshistoria, som sträcker sig tre generationer bakåt, samt om de framgångar och utmaningar familjeverksamheten står inför.

- Att vara potatisbonde är ett bra jobb med dessa olika årstider, man har verkligen chans att lyckas eller misslyckas, förklarade Per-Anders och skrattade till när han beskrev livet som potatisbonde. 

Avrundade med besök hos vice ordförande på Skedvi Bröd

Efter besöket hos Roslunds potatis var det dags att bege sig till Företagarna Säters  vice ordförande Anders Åkerberg, som driver den attraktiva matdestinationen Skedvi Bröd i Stora Skedvi.

- Skedvi Bröd är ett resultat av ett jäklaranamma och den starka viljan att motbevisa de som inte trodde på potentialen. I dag har det utmynnat i en av Sveriges mest unika matdestinationer som erbjuder flera upplevelser i ett och en verksamhet som omsätter närmare 30 miljoner kronor per år. Det här är otroligt imponerande, sa Günther Mårder. 

Företagarna Säter - en framgångsaga 

Efter Günthers och Evas besök i Säter så betonade de båda uppskattningen för styrelsens framgångsrika arbete för orten och ännu en gång dess betydelse på nationell nivå. 

- Med Säterföreningens imponerande tillväxt och kontinuerliga närvaro på Företagarnas radar, är det tydligt att man har gjort betydande framsteg när det gäller att skapa en gynnsam miljö för företagande. Genom att fortsätta att främja innovation, samarbete och tillväxt, har Säter etablerat sig som en förebild för andra kommuner i Sverige, sa Företagarnas vd innan han tackade för sig. 

- Jag hoppas att Företaagrnas besök kommer att ge en extra skjuts åt kommunens ambitioner att fortsätta utveckla och stärka sitt företagsklimat. Med fortsatt engagemang och samarbete mellan företagare och kommunala myndigheter, är det ingen tvekan om att Säters framgångssaga kommer att fortsätta att blomstra och inspirera andra i företagsvärlden, sa Företagarnas regionchef Eva Cooper avslutningsvis. 

Fler nyheter från Företagarna