För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här bjuds Leksands kommun på tårtkalas av Företagarna

Publicerad 1 jun 2023
30 procent av skatteintäkterna till Leksand kommun kommer från småföretagen och deras anställda, vilket motsvarar 226 miljoner kronor.

Företagarna Leksand arrangerade nyligen en näringslivsfrukost inne på Bilkompaniets lokaler där styrelsen presenterade de nya siffrorna från årets rapport av Småföretagsbarometern. 

- Företagen skapar massor av jobb och drar på så sätt in skatt till kommunen både genom sina anställda, bolaget och med sin egen lön, säger ordförande Lena Dahlgren till Falu-Kuriren. 

Småföretagen skapar jobb och välfärd i Leksand

Enligt Lena, som nyligen klev på som ny ordförande i föreningen, så glöms det lätt bort att småföretagen genererar en stor summa skatteintäkter som går till kommunens välfärd. 

Statistiken visar att 30 procent av de kommunala skatteintäkterna kommer från småföretagen i Leksand, vilket kan jämföras med de större företagen som drar in 17 procent till kommunens skattkista. 4 av 5 jobb hittas dessutom i de små och medelstora företagen.  

- Företagen skapar massor av jobb och drar på så sätt in skatt till kommunen både genom sina anställda, bolaget och med sin egen lön, säger hon till tidningen.

Bjöd kommunfullmäktige på näringsrik tårta

Frukosten genomsyrades av flera företagspresentationer samt många spännande diskussioner efter att Välfärdsskaparna presenterats. Efter träffen åkte Lena till Leksands kommunhus för att överlämna en tårta, klätt av ett tårtdiagram utifrån rapportens siffror, och berättade kort om rapporten för kommunalrådet Viktor Zakrisson.

Läs hela rapporten här!

Fler nyheter från Företagarna