podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Leksand har korats

Publicerad 3 jun 2023
Nu har årets Företagare i Leksand 2022 utsetts!

Det var under torsdagskvällen på en after work som Företagarna Leksand delade ut det prestigefulla priset Årets Företagare 2022. Prisutdelningen ägde rum inne på idylliska Siljansnäs hotell och på plats var Leksands styrelse tillsammans med flera representanter från näringslivet under minglet. 

Mattias Skoglund - Årets Företagare 2022

Årets vinnare blev Mattias Skoglund som är vd Skoglunds. Skoglunds var från början ett renodlat byggföretag, idag är vi ett av Sveriges äldsta kvarvarande i branschen. Genom åren har företaget vuxit och omfattar idag Skoglunds Bygg, Skoglunds Fastigheter, Skoglunds Måleri, Mora Byggservice och Leksands Maskinpartne

- Självklart känns det väldigt roligt och hedrande på alla sätt! Det är dock ett lagarbete som ligger bakom det här, säger den nykorade vinnaren till Siljan News. 

Vinnarmotiveringen löd:
En del av Leksand, en del av samhället, allestädes närvarande. I generationer har detta företag haft sitt hjärta i Leksand, där deras roll som arbetsgivare i kommunen har varit och är ovärderlig. Tradition och förnyelse, hand i hand, och därtill med en förmåga och strävan, då som nu, att leverera efter kunders högt ställda förväntningar på kvalitet och servicekänsla.
Det började med restaurering av kyrkbänkar 1891 och sen dess har företaget vuxit till den juvel det är idag, där varje generation i familjen har vårdat och skapat värden för sin tid, som lever kvar och blivit en del av vår bygds arv och historia.
Detta alla tiders företag firade här om året 130 år i bygden och nya kapitel väntar på att skrivas. Som VD för verksamheten finns en person med ett stort kunnande och patos. Med sin trygga och säkra hand blir han därmed en brygga till ett fortsatt framåtlutat och modernt företag, in i framtiden.

Skoglunds har funnits sedan 1891 och Mattias är fjärde generationens företagare. 

- Historian är så klart något man är väldigt stolt över och något som ger en trygghet och stabilitet, säger Mattias till tidningen. 

Fjärde generationens företagare

Under kvällen delades även Guldhästen ut som i år gick till Kulturskolan i Leksand, vars lokaler återfinns i Skogslunds fastigheter. På plats var Per Westblom och Stina Kari Axelsson för att ta emot priset.

- Det är jätteroligt att Kulturskolan uppmärksammas i ett sådant här sammanhang. Även fast det är frivillig verksamhet så betyder vi enormt mycket för alla de människor som spenderar sin tid hos oss. Idag har vi elever som är allt mellan tre till 82 år unga och vi ser att över 40 procent av grundskoleeleverna finns i vår verksamhet, säger Per till tidningen. 

Företagarnas ordförande Lena Dahlgren var mycket nöjd med kvällen arrangemang:

- Stort grattis till vinnarna önskar vi och ett stort tack till alla de företagare som deltog under kvällen, säger hon avslutningsvis. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna