För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick Dalarnas finaste företagarpriser!

Publicerad 30 aug 2023
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Dalarna 2023 har korats. De lyckliga regionsvinnarna blev Mats Sundstedt och Björne Stjernsten, FEAL AB samt Caroline Lenner, Orsa Stenhuggeri AB.
Fr v: Caroline Lenner, Orsa Stenhuggeri AB, Björne Stjernsten och Mats Sundstedt , FEAL AB. Foto: Företagarna

Det var under trevliga former på residenset i Falun på onsdagskvällen som Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Dalarna 2023 korades.  Företagarnas regionchef Eva Cooper, Regionråd Birgitta Sacredeus och Landshövding Helena Höij delade ut priset till de 
lyckliga vinnarna:

Caroline Lenner, Orsa Stenhuggeri AB - Årets Unga Företagare i Dalarna 2023

Genom sitt mod och sin entreprenörsanda har vår vinnare framgångsrikt introducerat digitalisering och nya metoder i en traditionell bransch. Resultaten har varit enastående och bevisar företagarens förmåga att förnya och utveckla verksamheten. Efter att ha tagit över företaget genom ett lyckat generationsskifte har denna unga företagare på bara några år förändrat spelplanen och visat prov på en stark vilja att växa och utvecklas.

Årets unga företagare i Dalarna har inte bara utmärkt sig genom sina framgångsrika innovationer och produktutveckling, utan även genom en imponerande tillväxt och ekonomisk stabilitet. Detta är en tydlig indikation på företagarens förmåga att driva och leda verksamheten på ett framgångsrikt sätt.

Det är särskilt imponerande hur företagaren har tagit den gamla traditionen och förnyat den med nya grepp. Genom att kombinera teknologi och personlig touch har företagaren också lyckats skapa en unik och användarvänlig tjänst som har tagit kundupplevelsen till en ny nivå. Dessutom har företagaren utvecklat ett orderhanteringssystem som saknades inom branschen, och som nu säljs separat till andra aktörer. Detta visar på företagarens innovativa och problemlösningsorienterade inställning.

Denna unga företagare är en sann inspirationskälla för andra unga företagare i Dalarna och bevisar att mod, innovation och digitalisering kan revolutionera även de mest traditionella branscherna. Med en stark passion för sitt företag och en stark affärsstrategi har hon lyckats skapa framgång och tillväxt. 

Det är med stor glädje och beundran vi utser Caroline Lenner, Orsa Stenhuggeri AB till Årets unga företagare i Dalarna

Mats Sundstedt och Björne Stjernsten, FEAL AB - Årets Företagare i Dalarna 2023

Våra vinnares imponerande resa tar avstamp i hembygden och sträcker sig över hela världen, och deras engagemang är lika starkt som det är inspirerande. De har skapat en företagskultur som präglas av omsorg för både medarbetare och konsumenter. Genom att värdera och stötta sina medarbetare skapar de en miljö där alla kan blomstra och växa.  

Företaget har också utmärkt sig inom branschen genom sin kontinuerliga produktutveckling och förfining. Genom att vara innovativa och anpassningsbara har de placerat sig i en ledande position. Deras hängivenhet och strävan efter förbättring är en drivkraft för framgång.

Dessa företagare är medvetna om de utmaningar vår planet står inför och har integrerat hållbarhetsprinciper i alla sina processer och beslut. Genom att minska sin miljöpåverkan och ta ansvar för att minska avfall och utsläpp visar de vägen mot en mer hållbar framtid. 

Det som imponerar mest är företagets förmåga att överbrygga hinder på vägen mot en värld tillgänglig för alla. Genom sin huvudidé har de skapat lösningar som gör livet enklare och mer tillgängligt för människor runt om i världen. Deras vision och ihärdighet har inspirerat andra och visar på kraften i att driva förändring.

Deras stora engagemang, starka sociala ansvarstagande, ledande position inom branschen, fokus på hållbarhet och miljöarbete samt deras förmåga att överbrygga hinder är en inspiration för oss alla. 

Årets företagare i Dalarna är Mats Sundstedt och Björne Stjernsten, FEAL AB

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 21 oktober i Stockholm. 

-------

Den regionala juryn bestod av: 

Lina Renberg, Almi
Lisa Staffas, Ung företagsamhet
Maria Tunhult, Företagarna Dalarna
Björn Rinstad, Leksandssparbank
Helena Höij, Landshövding
Birgitta Sacredeus, Region Dalarna

Fler nyheter från Företagarna