För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Dalarna 2022

Publicerad 19 dec 2022
Säters kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Dalarna. På andra respektive tredje plats kommer Älvdalens och Gagnefs kommuner.
Företagarna Säters ordförande Anna-Maria Nordström gläds åt det fina resultatet.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Dalarna är det Säters kommun som  tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022.

Prisas för sin tillväxt

Josefin Enström, som är näringslivschef i Säter, är givetvis nöjd med att finnas med i toppen bland de kommuner i Sverige som har en stark näringslivsutveckling.

–Säters kommun präglas av en stark tradition av småföretagsamhet och entreprenörskap, säger hon och fortsätter:

- Våra företagare är modiga, kreativa och drivna, något som märktes tydligt inte minst under Coronapandemin då man snabbt i flera fall lyckades ställa om sina verksamheter och hitta nya affärsmöjligheter.

Stark samverkan 

Företagarnas ordförande i Säter, Anna-Maria Nordström, är mycket glad över att se Säter som listetta och passar på att hylla samverkan mellan företagarna i kommunen:

- Vi är vana att samarbeta här ser varandra som kompanjoner snarare än konkurrenter, säger Anna-Maria och tillägger:

- Företagen i Säterbygden är snabbfotade och hittade snabbt nya affärsmöjligheter och bra samarbeten när pandemin slog till.

Tätt efter Säters kommun kommer Älvdalen på en andra plats följt av Gagnef som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Dalarna bra, mår Dalarna bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Fler nyheter från Företagarna