För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick Dalarnas finaste företagspriser

Publicerad 1 sep 2022
Årets Företagare i Dalarna tilldelas Conny Gesar på Rättvik Event AB. Segern i kategorin Årets Unga Företagare gick till Magnus Larsson, Fiskarhedens Trävaru AB.
Conny Gesar och Magnus Larsson.

Under trevliga former på Residenset i Falun delades de prestigefulla priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Dalarna 2022 ut. På plats var Företagarnas regionchef Eva Cooper för att kora den lyckliga vinnaren. 

I år gick Årets Företagare till Conny Gesar som är grundare av Rättvik Event AB, som bland annat driver populära Dalhalla. 

Vinnarmotiveringen Årets Företagare: 

Allt började i Dalarna. Men vår vinnare åkte vidare, fick andra att satsa stort, siktade framgångsrikt på hela världen. Sedan vändes blicken åter mot vår fantastiska del på jorden. Genom stora idéer, modiga investeringar och lyckat genomförande sätts Dalarna gång på gång på kartan. Det är inte bara en vinst för Årets företagares verksamheter utan för hela bygdens företagande. Inte minst under pandemin! Genom sitt entreprenörskap bidrar Årets företagare med kraft till utveckling

Fler priser delades ut under kvällen. Årets Unga Företagare 2022 blev Magnus Larsson som äger och driver Fiskarhedens Trävaru AB i Transtrand i Malung-Sälen och som är det största industriföretaget i kommunen.

Vinnarmotiveringen Årets Unga Företagare: 

Vår vinnare är en företagare som gör skillnad. Med fötterna djupt förankrade i den lokala myllan sprider sig kvalitetsprodukten över hela världen och bidrar till en grönare planet. När världen skakade behöll Årets unga företagare lugnet, vilket innebar att man till skillnad från många i branschen var beredda på den starka boom som följde. Traditioner och nytänk, mod och relationsbyggande präglar vinnarens företagande, vilket bygger ett riktigt framgångsrikt koncept.

Conny och Magnus har nu kvalificerat sig för att tävla om titeln Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige som äger rum den 14 oktober i anrika nobelbanketten Blå Hallen i Stockholms stadshus.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna