podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Säter bjöd kommunpolitiker på årets näringsrikaste tårta

Publicerad 7 apr 2022
Det blev succé när Företagarna i Säters bjöd kommunalrådet på bakelse.
Företagarna Säter bjöd kommunalrådet på tårta för att synliggöra att 48 procent av jobben som finns i Säters kommun finns i de små företagen.

I Säters kommun är 98 procent av företagen i näringslivet små företag med färre än 50 anställda. Alltså 1 817 för att vara exakt. Därför passade Företagarna i Säter på att bjuda kommunalrådet på tårta för att diskutera företagsklimatet och kommande val. 

- Vi ser en synlig trend i att det är de små företagen som skapar jobb i Säter, säger Marcus Larsson,  Företagarnas projektledare för lokal opinionsbildning. 


Från vänster: Anders Åkerberg, Anna-Maria Nordström och Iwona Andersson.

165 miljoner av Säters kommuns skatteintäkter kommer från småföretagen

På plats var bland annat Företagarna Säters ordförande Anna-Maria Nordström och styrelseledamöterna Iwona Andersson och Anders Åkerberg som passade på att ställa flera frågor om kommande valet till de närvarande politikerna - vad de vill göra och hur de ska göra företagsklimatet bättre. 

- Idag har vi träffat kommunstyrelsen i Säter och berättat att 48 procent av jobben som finns i Säters kommun finns i de små företagen, skriver styrelsen på sin facebooksida. 

Alla som deltog på tårtkalaset fick en varsin kopia av Företagarnas rapport Företagarfakta 2022 som bland annat fastslår att det finns 73 687 nya företag i Sverige, varav 82 finns i Säter. Tillsammans bidrar företagen och dess anställda med 165 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter.

- Vi fikade lite tillsammans också, det är både trevligt och viktigt för samarbetet, berättar styrelsen. 

Fler nyheter från Företagarna