För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kommunalrådet i Älvdalen efter kritiken: "Borde väntat"

Publicerad 10 mar 2021
Efter att Företagarna lämnade in en skrivelse gällande de nya VA-taxorna i Älvdalen tillsammans med flertalet lokala näringsidkare har nu kommunfullmäktige lyssnat.
Foto: Shutterstock

Det var mitt under en av de värsta ekonomiska kriserna i modern som Älvdalens kommunfullmäktige antagtog en ny taxa för vatten och avlopp som ledde till kraftigt höjda VA-avgifter för kommunens alla företag.

- Man tar beslut om kraftiga höjningar för företagare mitt under pandemitider. Marginalerna är små, inte minst inom besöksnäringen. Beslutet saknar helt konsekvenstänk, sa Eva Cooper, regionchef för Företagarna Dalarna i en intervju med DT.se.

Nu har kommunalrådet Kjell Tenn (C), lyssnat och tagit till sig av kritiken, uppger DT.se.

- Först nu när de första fakturorna skickats ut har vi insett konsekvenserna. Vi är fritidspolitiker och har kanske inte förstått alla frågor som måste ställas. Vi har nu så att säga fått det baklänges serverat, säger Kjell och tillägger:

- Jag kan tycka att Nodava kunde ha varnat oss lite bättre för konsekvenserna.

Kommunfullmäktiga kommer nu att göra en konsekvensanalys som kommer att presenteras senast den tredje maj. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna