podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Familjen Forsgren utnämns till Årets Företagare i Orsa 2021

Publicerad 4 jun 2021
Gris och flis är ett vinnande koncept! Så lyder en del av motiveringen när Årets Företagare i Orsa korades under fredagsmorgonen. Det prestigefyllda priset går i år till familjeföretaget Forsgrens Lantbruk i Orsa.
Familjen Forsgrens korades till Årets Företagare i Orsa 2021.

Tillsammans äger och driver Tore Forsgren, Maria Bruce, Daniel Forsgren och Henrik Forsgren företaget Forsgrens Lantbruk i Björken Orsa AB.  Familjen har under lång tid fött upp grisar med framgång och lönsamhet, tack vare uppfinningsrikedom och nya grepp.

De har även utvecklat en kompletterande verksamhet med bland annat en beståndsgående flismaskin, egen varmluftstork och ett tiltbart balspjut för två rundbalar. Dessutom har familjen Forsgren utökat sin åkerareal genom nyodling samt producerar biobränsle och hästfoder med hög kvalitet.

Innovativt och ständigt växande företag

Under 2020 har företagarna även byggt en stor reparations- och innovationsverkstad på gården, där framtida uppfinningar utvecklas. Något som många i kommunen tycker bidrar till ett öppet och vackert landskap i Orsa.

Det var Företagarnas lokala ordförande i Orsa, Ola Granholm, som delade ut priset till familjen Forsgren:

- Jag har länge varit imponerade av deras driv och uppfinningsrikedom. Det känns extra kul att dela ut priset till en lantbrukarfamilj där den nya generationen tar över och fortsätter utveckla verksamheten, säger han och tillägger:

- Familjen Forsgren är ett föredöme som företagare och vi är stolta över att till dem få dela ut utmärkelsen Årets företagare i Orsa 2021!

Fler nyheter från Företagarna