För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Efterlängtade beskedet: Leksands Sparbank öppnar bankkontor i Djurås

Publicerad 24 jun 2021
Leksands Sparbank har tagit beslutet att etablera sig i Gagnefs kommun med lokalkontor i centrumhuset i Djurås. Ett glädjande besked tycker Företagarna i Gagnef som ser att denna etablering kommer till stånd.
Foto: Leksands Sparbank.

Leksands Sparbanks verksamhetsområde inkluderar idag Leksands, Rättviks och Gagnefs kommuner, men banken har i dagsläget inte något kontor i Gagnefs kommun. Nu har Sparbankens styrelse beslutat att öppna ett bankkontor i Djurås för att kunna ge bättre service till fler företag och privatpersoner i hela verksamhetsområdet.

- Att vi öppnar ett kontor i Djurås handlar om att kunna serva fler företag och privatpersoner i hela vårt verksamhetsområde. Nu kommer vi att finnas i Gagnefs kommun på allvar, det är en offensiv och långsiktig satsning från vår sida, säger Leksands Sparbanks vd Björn Rinstad.

 

Företagarna Gagnef tycker att det är viktigt för såväl företagare som kommuninvånare att det finns en lokal aktör inom kommunen. Leksands Sparbank har på många sätt visat sitt lokala engagemang för kommunerna, företagen och det lokala föreningslivet i Siljansbygden och dess kranskommuner.

- Vi har under årens lopp konstaterat att våra befintliga större bankaktörer successivt nedmonterat sin lokala närvaro inom vår kommun, säger Leif Hellgren, ordförande i Företagarnas lokalförening och tillägger:

- Det är därför med stor glädje vi tar emot detta besked och hälsar Leksands Sparbank välkomna till Gagnef.

Jobbat länge på etableringen

Fredrik Jarl, kommunstyrelsens ordförande i Gagnefs kommun, har under en tid jobbat för att få Leksands Sparbank att etablera sig i Gagnef.

- Det har stor betydelse för en kommun att ha en närvarande bank som bidrar positivt till samhällsutvecklingen på det sätt som Leksands Sparbank gör. För att förstå värdet av att investera i en kommun så behöver man ha kännedom om kommunen, och det har tyvärr inte de som sitter på de stora besluten i storbankerna. Att Leksands Sparbank etablerar ett kontor i Gagnef är viktigt när företag vill investera eller etablera sig här, säger Fredrik.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna