headphones newspaper video-player

2021 blir förhoppningarnas år “Önskar kunna öppna upp igen”

Vaccinationer, spontana möten och en nystart. Det är vad vad fem företrädare för olika delar av samhället hoppas på att 2021 ska kunna bringa.
Publicerad 4 jan 2021

I en intervju med SVT Dalarna får fem lokala aktörer berätta vad de önskar ska hända under det nya året. Eva Cooper, Regionchef  Företagarna i Dalarna, hoppas på att 2021 blir mycket ljusare:
- Vi har ju alla fått vara med om ett extremt stålbad det här året och alla delar i livet har påverkats. Så det är klart att det är mer osäkert och hoppas på saker i år jämfört med andra år, men samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att ha hopp.

Att stöden anpassar sig efter företagarna menar Cooper är viktigt. En tuff bakläxa som Regeringen förhoppningsvis har lärt sig av från det forna året.
- Jag hoppas att så många som möjligt har lyckats övervintra och att de som behöver ska få tillgång till stöden lättare än tidigare år, säger Eva till SVT. 

Även Jonas Rosén, VD på Visit Dalarna, har stora förhoppningar på 2021.
- Jag önskar mig ett ljusare år för Dalarnas besöksnäring och för alla de företagare som kämpat så otroligt hårt för att överleva. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen