För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Dalarnas län 2021

Publicerad 21 dec 2021
Gagnefs kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i Dalarnas län. På en andra och tredje plats kommer Säter respektive Mora.
Gagnefs ordförande Leif Hellgren gläds åt det fina resultatet.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Dalarna är det Gagnef kommun, som består av 10 000 invånare, som tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021:

- Den här utmärkelsen är först och främst ett erkännande till alla duktiga företagare som finns i Gagnef och den entreprenörsanda som finns här, säger Tomas Kristoffersson, näringslivsutvecklare i kommunen och fortsätter:

- De två senaste åren har varit omtumlande för många företag med tanke på Coronapandemin, som på många sätt och vis förändrat förutsättningarna.

"Företagarna och företagsandan ligger bakom resultatet"

Företagarnas ordförande i Gagnef, Leif Hellgren, är inte helt chockad över de fina resultaten:

- Företagarna och företagsandan i kommunen är det som står bakom resultatet av årets utmärkelse Bästa Tillväxt 2021, säger Leif. 

Säter och Mora på andra och tredje plats

Tätt efter Gagnefs kommun kommer Säter på en andra plats följt av Mora som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef i Dalarna, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Dalarna bra, mår Dalarna bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Företagarna gör verklig skillnad, gå med du också! 

Fler nyheter från Företagarna