headphones newspaper video-player

Hedemoraföretagarens tuffa tävlingskamp mot Bianca Ingrosso

Företagarnas ordförande i Hedemora Daniel Erlandsson, vd på Din Elonbutik, tävlade under fredagen om utmärkelsen årets stjärnskott. En av hans motståndare var ingen mindre än influencern Bianca Ingrosso.
Publicerad 6 apr 2021
Foto: Privat

Det var i fredags som Sverigefinalen av Entrepreneur of the Year som Hedemoraföretagaren Daniel Erlandsson, tävlade i kategorin årets manliga stjärnstkott, skriver DT.se

Daniel, som dessutom är ordförande i Företagarna Hedemora, var på plats på riskfinalen på Grand Hôtel i Stockholm. Erlandsson och övriga finalister hade hållit sig i karantän veckan innan och han tog covid-test både på torsdagen och fredagen.

Välkända företagasprofiler

I juryn satt bland andra Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson och Företagarnas VD Günther Mårder tillsammans med entreprenören Salvatore Grimaldi.

– Vi hade två minuter för att tala om oss själva och sedan var det åtta minuters utfrågning. Det var tufft men väldigt roligt. Min målbild var att ge mycket energi, säger Daniel Erlandsson till DT.

I finalen stod även superinfluencern Bianca Ingrosso som hade nominerats till årets kvinnliga stjärnskott - och vann. 

– Jag gick fram och gratulerade henne, säger Daniel Erlandsson.

Hedrad över nomineringen

Det blev inget pris för Hedemoraföretagaren som trots allt var mycket nöjd med kvällen.

- Att komma till Sverigefinal i entreprenörskap och få representera region Svealand, Dalarna och Hedemora i synnerhet är kittlande stort. säger Daniel.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor