För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna fick gehör för återremittering

Publicerad 24 sep 2020
På tisdagskvällen beslutade kommunfullmäktige att pausa nedläggningen av näringslivsbolaget och utreda näringslivsfrågorna på nytt efter att Företagarföreningarna efterfrågat mer öppenhet och dialog. Att man fick gehör för detta ser företagarna som mycket positiva signaler från politikerna.
Foto: Daniel Erlandsson, ordförande Företagarna Hedemora

Företagarna i Hedemora kände sig förbisedda när kommunstyrelsen sa ja till nedläggning av Näringslivsbolaget Hedemora AB som innebär en överföring av näringslivsfrågorna från näringslivsbolaget till den kommunala förvaltningen.
Företagarna hade inte konsulterats och man ansåg inte att frågan blivit ordentligt utredd.

Företagarna Hedemora och Hedemora Handlingskraft försökte bromsa beslutet. Man är inte principiellt emot nedläggningen men är måna om att frågan utreds grundligare först och att företagarna då ska tillfrågas. Daniel Erlandsson, ordförande Företagarna Hedemora, har varit mycket engagerad i frågan. Inför att beslutet om överföring av näringslivsfrågorna skulle fattas i kommunfullmäktige förde Erlandsson en dialog med partierna. 

- Det känns jättebra. Det är något jag personligen och Företagarna har kämpat för. Vi vill precis som politikerna ha ett bra företagsklimat i Hedemora. Säger Erlandsson till Dalarnas Tidning.

Daniel Erlandsson lyfter Vansbro som ett intressant exempel på en kommun som legat lågt i näringslivsrankingen men nu placerat sig betydligt högre och kommer tillsammans med Svenskt Näringsliv att bjuda in partierna för att lära av Vansbro framgångar och se vad man kan göra i Hedemora.

Läs mer i DT här:

Företagarna gläds över politikernas vändning: "De ska ha en stor eloge"

Ledare: Usel hantering av näringslivsfrågan, Hedemora

Fler nyheter från Företagarna