headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Företagarnas färdplan navigerar Dalarna ur krisen

Vi närmar oss en av de viktigaste högtiderna omsättningsmässigt. Istället för julmarknader med julmusik och juldofter av glögg och kanderade äpplen möts vi av kuslig tystnad i folktomma köpcentrum, tomma restauranger och folktomma gator.
Publicerad 26 nov 2020
Julen står för dörren men känslan i handeln infinner sig inte riktigt

Företagen blöder och behöver hjälp att ta sig ur krisen. Därför har vi på Företagarna tagit fram en färdplan som beslutsfattare och politiker kan använda sig av för att ge Sveriges små och medelstora företag rätt hjälp i tid.

Bland annat kan kommunerna bidra genom att tillämpa de regler som behövs mer generöst och slopa avgifter och taxor under krisen, öppna upp för fler aktörer att kunna delta i upphandlingar, anpassa stöden efter företagen istället för tvärtom, sänka avgifter och förläng anstånden med skatt eller upprätta avbetalningsplaner. Skapa trygghet och förutsägbarhet annars kommer vi att mötas av svallvåg av konkurser.

Om detta skriver Eva Cooper, regionchef, Företagarna Dalarna och Fredrik Östbom, samhällspolitisk chef, Företagarna

Till artikeln

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen