För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas färdplan navigerar Dalarna ur krisen

Publicerad 26 nov 2020
Vi närmar oss en av de viktigaste högtiderna omsättningsmässigt. Istället för julmarknader med julmusik och juldofter av glögg och kanderade äpplen möts vi av kuslig tystnad i folktomma köpcentrum, tomma restauranger och folktomma gator.
Julen står för dörren men känslan i handeln infinner sig inte riktigt

Företagen blöder och behöver hjälp att ta sig ur krisen. Därför har vi på Företagarna tagit fram en färdplan som beslutsfattare och politiker kan använda sig av för att ge Sveriges små och medelstora företag rätt hjälp i tid.

Bland annat kan kommunerna bidra genom att tillämpa de regler som behövs mer generöst och slopa avgifter och taxor under krisen, öppna upp för fler aktörer att kunna delta i upphandlingar, anpassa stöden efter företagen istället för tvärtom, sänka avgifter och förläng anstånden med skatt eller upprätta avbetalningsplaner. Skapa trygghet och förutsägbarhet annars kommer vi att mötas av svallvåg av konkurser.

Om detta skriver Eva Cooper, regionchef, Företagarna Dalarna och Fredrik Östbom, samhällspolitisk chef, Företagarna

Till artikeln

Fler nyheter från Företagarna