För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så slår coronaviruset mot Dalarna

Publicerad 2 mar 2020
Trots att inget fall av det dödliga och fruktade Coronaviruset bekräftats i Dalarna – kan det nu slå hårt mot näringslivet.– Det har varit en hel del ställen där jag hört att det inte varit leveranser på sex–sju veckor, säger Eva Cooper som är regionchef för Företagarna.

Den senaste veckan har Stockholmsbörsen rasat med drygt 11,5 procent – och trots att inga fall bekräftats i Dalarna ännu börjar effekterna av viruset märkas.

– Vissa butiker börjar få slut på produkter som kommer från Asien, och det här kommer att påverka mycket om det fortsätter så här. Bor man i Dalarna borde man inte bli förvånad att vissa hyllor snart kommer att vara tomma. Ett tydligt exempel där är elektronikkedjor och klädbutiker. Sedan har även vissa frisörsalonger kommunicerat med sina kunder att om man varit i något av de berörda områdena utomlands ska man undvika att boka behandling de närmaste två veckorna sedan man kommit hem.

Läs mer på dt.se

Håll dig uppdaterad om coronaviruset

Fler nyheter från Företagarna