headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Möt Olle Deras, ledamot i Företagarna Leksand

10 jul 2020
De som valt att vara förtroendevalda i Företagarna är oerhört viktiga personer i Sveriges största företagarorganisation. 2000 personer runt om i hela Sverige har i dag engagerat sig i sina lokala föreningar och arbetar för att tillsammans påverka den lokala politiken och företagsklimatet. Nu tar vi pulsen på våra superhjältar i Dalarna. Möt våra förtroendevalda!

Hej Olle,

Berätta lite kort om dig, varför du har valt att vara engagerad i Företagarna och vad det ger dig!

Jag heter Olle Deras och är 59 år. Jag bor på en gammal släktgård i byn Västannor i Leksands Kommun. Till vardags arbetar jag som ekonomichef på Tomoku Hus AB i Insjön. Tomoku Hus är ett japanskt ägt företag som tillverkar och säljer huskomponenter till sitt moderbolag i Japan. Vi har också försäljning på den svenska och engelska marknaden.

Jag har tidigare suttit med i styrelsen för Företagareföreningen Leksand-Insjön-Siljansnäs-Tällberg (FFLIST). Efter att FFLIST lagts ner fick jag frågan om jag ville fortsätta i Företagarna som styrelsemedlem.

Jag tror att det bästa för alla företag i kommunen är att ha en stark företagarföreningen som kan hjälpa till och stötta. Framförallt är det de mindre företagen tror jag som har mest nytta att vara medlem i Företagarna. Den juridiska hjälp man kan få via Företagarna är en bra förmån.

Jag har engagerat mig för att jag bor i kommunen och inser värdet av ett starkt näringsliv. Om vi ska få en levande kommun i framtiden behövs ett starkt näringsliv med många små företag som utvecklas.

Mitt stora intresse är motion och framförallt löpning. Att sticka ut på en löprunda i en okänd skog är den bästa medicinen mot alla åkommor. Ett och annat Lidingölopp och Maraton har också klarats av.

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap