headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
  • Företagarna
  • Möt Gösta Bergström, ordförande Företagarna Lud...

Möt Gösta Bergström, ordförande Företagarna Ludvika

8 jul 2020
De som valt att vara förtroendevalda i Företagarna är oerhört viktiga personer i Sveriges största företagarorganisation. 2000 personer runt om i hela Sverige har i dag engagerat sig i sina lokala föreningar och arbetar för att tillsammans påverka den lokala politiken och företagsklimatet. Nu tar vi pulsen på våra superhjältar i Dalarna. Möt våra förtroendevalda!

Hej Gösta,

Berätta kort om dig!

Född och uppvuxen i Söderhamn. Sedan 1980 bosatt i Ludvika med utbildning och jobb på ABB fram till 1991 då jag tillsammans med min fru startade vårt företag Video Communication AB. Huvudsysslan genomgående har varit att producera film till kunder främst inom länet. Uppdragen har inneburit filminspelningar över hela världen vilket varit förenat med inspiration och äventyrskänsla. Idag erbjuder vi även fotografering, hemsidor, broschyrer och lösningar av konferensteknik.

Varför har du valt att vara engagerad i Företagarna och vad ger det dig?

Jag har alltid varit en föreningsmänniska med styrelseuppdrag allt från scouter och folkdans till bandy och bostadsrättsförening. Som företagare blev det naturligt att vara med i en förening där man kan träffa likasinnade.

Vad är det bästa med att vara medlem i Företagarna?

Jag blev rätt snabbt engagerad i styrelsearbetet som de senaste 10 åren resulterat i ordförandeskapet i vår förening och de senaste åren även engagemang i regionstyrelsen. Genom att vara med i en styrelse ges man möjligheten att vara med och påverka och att försöka skapa aktiviteter som ger medlemsnytta. Genom att vara medlem på lokal nivå så är man även med i en stor organisation som är en viktig kraft på riksplanet. Här finns ett bra djungelordspråk med Fantomen att ta till: Företagarna har tusen ögon och tusen öron

Berätta något som vi inte vet om dig, intressen, kunskaper, vad du är grym på helt enkelt 😊

Bollsporter har alltid intresserat mig där jag vill vara en viktig kugge i laget. Har varit aktiv i volleyboll, basket och bandy. Idag fortsatt aktiv med fotboll, golf och badminton. Testade nyss padel som jag tror blir en framtida aktivitet. I ungdomsåren spelade jag tvärflöjt i orkester, trumpet i storband och saxofon i musikkåren. Sa jag att jag även var ordförande i ett politiskt ungdomsförbund och att jag var elevrådets ordförande. Bästa egenskapen är noggrannhet med  planerings- och ordningssinne.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap