podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Historiskt när Leksands företagare går samman

Publicerad 17 jan 2020
Två företagarorganisationer i Leksand blir en när FFLIST går upp i Företagarna Leksand.
Foto: Michael715/Shutterstock

Det händer mycket spännande hos Företagarna i Dalarna 2020. Så här i början av året är det många som riktar sina blickar mot Siljansbygden och Leksand.

Det låter som uppochnedvända världen att upplösa en företagarförening för att stärka arbetet med att förbättra företagsklimatet. Ändå är det precis det som hänt i Leksand. Det är faktiskt inte så konstigt som det låter. Tvärtom har beslutet redan rönt uppmärksamhet och intresse på flera håll.

Det är medlemmarna i Företagarföreningen Leksand-Insjön-Siljansnäs-Tällberg (FFLIST) som har beslutat sig för att upplösa föreningen och uppgå i Företagarna Leksand. Sammanslagningen av de båda föreningarna gör att de små och medelstora företagens röster blir starkare, både i kommunen och vidare ut i landet tack vare Företagarnas nationella organisation.

− Det är oerhört roligt att sammanslagningen nu är klar. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att fortsätta jobba med alla företagare i Leksand i den nya och starkare föreningen som nu blir verklighet, säger Eva Cooper, Företagarnas regionchef i Dalarna och Gävleborg.

Historiskt beslut

Det första steget togs i april, när medlemmarna i FFLIST fattade det historiska beslutet att gå upp i Företagarna. Det andra steget togs strax innan jul, då den extra föreningsstämman bekräftade upplösningen av FFLIST och samgåendet med Företagarna Leksand.

FFLIST:s ordförande Mats Nobelius har beskrivit sammanslagningen som att föreningens namn försvinner medan traditionerna och hjärtefrågorna stannar kvar. Det betyder bland annat att det anrika priset Guldhästen även fortsättningsvis kommer att delas ut.

Hockey och firande

För att fira sammanslagningen och blicka framåt träffas medlemmarna för en helkväll med mat och match på Tegera Arena. Det är klassikermöte mellan 

EVA COOPER.jpg

Leksands IF och Djurgårdens IF. Före nedsläpp på isen kommer både Mats Nobelius och Företagarna Leksands ordförande Sakarias Winberg berätta mer om allt spännande som är på gång. Dessutom kommer Företagarnas vd Günther Mårder att vara med och fira med medlemmarna.

− Intresset är jättestort. Evenemanget är redan fullbokat och det står flera personer på reservlistan. Det säger något om den energi som finns i den här sammanslagningen, även om så klart hockeyn också lockar, säger Eva Cooper (lilla bilden) och fortsätter: 

−  En tränare från Leksands IF kommer förbi under middagen och berättar senaste nytt inför matchen så det är fira och lira som gäller!

Foretagarna FFLIST.jpg

Fler nyheter från Företagarna