För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: Välfärdens finansiering kan bli en ödesfråga för Dalarna

Publicerad 18 feb 2020
Ur vissa avseenden har det på flera håll blivit enklare och bättre att driva företag i Dalarna, inte minst jämfört med för några decennier sedan. Synen på entreprenörskap och politikers attityder mot företagare har blivit mer positiv. Digitalisering och globalisering har för många företagare öppnat upp nya marknader som gör det lika enkelt för en företagare i Borlänge att sälja sina varor och tjänster till konsumenter i Boston som till invånarna i Borås.

Men stora utmaningar återstår. Kriminalitet har under de senaste åren blivit en faktor som förpestar tillvaron för många företagare och deras anställda, särskilt inom handeln. Att lyckas hitta och rekrytera rätt kompetens är det största tillväxthindret för företagare i hela länet. Onödiga regler, höga avgifter och brist på förståelse från politiker och tjänstemän fortsätter på många håll att hämma företagandet.

Läs hela debattartikeln i Dala-Demokraten signerad Företagarnas regionchef i Dalarna, Eva Cooper, samt Pontus Lindström, expert lokalt företagsklimat, Företagarna. 

Fler nyheter från Företagarna