headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Skärpta åtgärder i Sälenfjällen efter coronakaos

Trots Folkhälsomyndighetens uppmaning om att ställa in onödiga resor så blomstrar fjällturismen under den pågående coronapandemin. Just nu haglar rapporter in om trängsel på bensinmackar och restauranger.                               - Vi behöver steppa upp nu, säger Carl-Johan Åkerstedt handlare i Sälen och lokal ordförande i Företagarna.
Publicerad 30 dec 2020
Foto: Shutterstock.com

Närmare ett 30-tal anställda på Skistar i Sälen har satts i karantän efter ett bekräftat coronautbrott inom personalen. Nu tvingas därför verksamheten att stänga ner fyra av sina skidshoppar för att coronasäkra, rapporterar P4 Dalarna.

I en intervju med SVT Dalarna berättar handlaren och Företagarnas lokala föreningsordförande i Sälen, Carl-Johan Åkerstedt, att han beslutat att all butikspersonal ska utrustas med visir:
- Vi gör det nu för att det är mycket mer folk i omlopp nu och om vi jämför med tidigare år ska det vara ofantligt mycket människor här.

Sedan två veckor tillbaka har skidbackarna i Sälen varit öppna för allmänheten. Under tiden har det rapporteras flitigt om hur fjällturister har haft det svårt för följa Folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd och undvika trängsel.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Bakläxa, Arbetsmiljöverket

Det förslag på att strukturera om Arbetsmiljöverkets föreskrifter som myndigheten tagit fram misslyckas med att utgå från behoven hos de som ska tillämpa regelverket.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen