headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Fler nya företag startas i Dalarna

49-åriga Annika vill hjälpa i krisen. Henrik konstaterar att det är i dåliga tider man ska satsa och David att man måste tro på att det finns något efter corona. Företagarnas regionchef Eva Cooper konstaterar att det inte är speciellt svårt att starta ett företag, utan att utmaningarna kommer sen.

- Det är att driva upp det till framgångsrikt som är utmaningen. Så det är vad som händer sen, hur de här företaget ser ut om två-tre år, som är det riktigt intressanta.

Enligt siffror från Bolagsverket registrerades totalt 79 nya företag i Dalarna under juli månad, något som motsvarar en ökning med tre procent jämfört med samma månad förra året. Även månaden innan - i juni - kunde man se en ökning: 130 nya företag i år jämfört med 97 i fjol. Detta står att läsa i artikeln på dt.se

Vi vill också tipsa alla nya företagare om att ta hjälp och stöd. Själva hantverket har man förmodligen väldigt bra koll på, men allt annat kopplat till företagande kan man behöva lära sig av andra. Kontakta till exempel NyföretagarCentrum eller Företagarnas juridiska rådgivning. 

 

 

 

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap