För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Småföretagen går på knäna,medan stödpengarna ligger kvar i skattkistan

Publicerad 28 aug 2020
"Redan tidigt i våras stod det klart hur storföretagen skulle kompenseras för de ekonomiska problem Sveriges medicinska planering av Covid-19-krisen beräknades medföra. Nu i augusti samma år, i det som vanligtvis är mitten av en blomstrande högsäsong, står dock 400 000 enskilda näringsidkare och deras anställda fortfarande helt utan relevant och långsiktig hjälp"

 Detta skriver Anna-Maria Nordström, enskild näringsidkare i Hedemora Kommun, vice ordförande i Företagarna Hedemora, i en debattartikel som publicerats i Dala-Demokraten.

"Utan förändring är de stödåtgärder som införts inte bara särbehandlande utan också allvarligt förödande för Sverige och välfärdssystemet. Fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag.

Det är just nu de företagen som står utan hjälp och tar den största smällen i krisen. Utan småföretagen blir det tufft för Sverige att hålla arbetslösheten nere. Så, Magdalena Andersson, fundera en vända till är du snäll, innan du drar slutsatsen att företagen går så bra att de inte ids söka omsättningsstödet."

Läs debattartikeln på Dala-Demokraten

Fler nyheter från Företagarna