headphones newspaper video-player
Årets företagare i Dalarna flankerade av Företagarnas regionchef Eva Cooper, landshövding Ylva Thörn samt regionråd Birgitta Sacrédeus

De blev Årets företagare respektive Årets unga företagare i Dalarna

Idag delades priset för Årets företagare ut vid en ceremoni på Landshövdingens residens  i Falun. I enlighet med restriktionerna kopplade till Coronapandemin hölls ceremonin med ett begränsat antal deltagare.

Vinnare av Årets Företagare i Dalarna blev Andreas Solem som driver företaget Sit Right i Vansbro.

Juryns motivering är:

Årets företagare i Dalarna 2020 sitter på ett väletablerat familjeföretag som är helt rätt både på den svenska och internationella gröna marknaden. Genom goda idéer griper företagaren tag i skisser och skapar populära produkter som ger hållbara människor. Med priset är det inte bara nummer 1 i skogen som gäller utan nu är vår vinnare på toppen av hela Dalarna!

Vinnare av Årets unga företagare i Dalarna blir Frida Davidsson, som driver Fridas hår och makeupstudio i Gagnef.

Juryns motivering är:

Resan gick från Stockholm till Dalarna där Årets unga företagare blivit en mycket god ambassadör för en av de största tillväxtbranscherna i Sverige. Företagaren visar med hela sitt värv att hållbarhet kan genomsyra hela verksamheten och är en inspiratör för oss alla, ändå ut i hårtopparna.

- Vi är väldigt glada och stolta över att kora Årets Företagare i Dalarna.  Speciellt i dessa tider när Corona lagt en våt filt över det mesta är det viktigt att fira och lyfta fram positiva exempel. Framåtandan och kreativiteten spirar bland företagarna i Dalarna.

Det säger Eva Cooper, regionchef Företagarna Dalarna som delade ut priset Länsstyrelsen Dalarna och Region Dalarna. Landshövding Ylva Thörn är nöjd med valet av pristagare. 

– Årets pristagare visar på den mångfald av företag som finns i vårt län. De är verkligt goda förebilder som också inspirerar andra,  säger Ylva Thörn, landshövding i Dalarna.

Även Birgitta Sacrédeus, regionråd, lyfter pristagarnas kvaliteter.

- Kreativitet och hållbarhet förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Dalarna ska fortsätta utvecklas!

Juryn har bestått av Eva Cooper, regionchef Företagarna, Ylva Thörn, landshövding i Dalarnas län, Birgitta Sacrédeus, regionråd Region Dalarna, Matilda Bastman, MARAB och Årets företagare i Dalarna 2019 och Björn Moberg, Kriminologen Artist & Föreläsare samt ambassadör Företagarna Young.

Båda vinnarna går nu vidare till den nationella finalen i Årets företagare respektive Årets unga företagare.

Läs mer om kriterier och utmärkelse: https://www.foretagarna.se/arets-foretagare/om-tavlingen/kriterier/

För mer information, kontakta
Eva Cooper, regionchef Företagarna Dalarna, eva.cooper@foretagarna.se 0708-10 17 83

Partners 2020
Utställare 2020