headphones newspaper video-player

Vi tänkte utanför boxen och fick deltidsjobb

Agneta Andersson driver företaget Konferensbyrån i Dalarna AB. Så här har hennes företag drabbats av coronakrisen.
Publicerad 20 apr 2020

Konferensbyrån som skulle firat 30 år i år blev totalt tagen på sängen, det kändes som om någon släckte lampan. Från en dag till en annan så försvann alla jobb under våren. Vi kände att vi måste tänka utanför boxen så vi kontaktade näringslivskontoret och frågade om dom visste något företag som behövde folk. Sagt och gjort, träffade chefen på Systembolaget på måndagen och började arbeta på deltid på torsdag samma vecka. Det är roligt och inspirerande och servicen kunde vi redan. Hösten ser bra ut så vi hoppas att det inte bokas av för då kan vi vara igång igen som vanligt. Sen gör vi som OS och flyttar vårt 30-årsjubileum till nästa år.

Agneta Andersson, Konferensbyrån i Dalarna AB

 

Hur har ditt företag drabbats av coronakrisen?

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor