För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Robotfamiljen utnämnda till Årets företagare i Dalarna!

Publicerad 5 sep 2019
Under ett välbesökt event hos Rolf Ericson Bil i Borlänge korades Årets företagare i Dalarna.
Matilda och Sten Bastman flankerade av Region Dalarnas regionråd Ulf Bergh, samt Företagarnas regionchef Eva Cooper

Juryn, som bestått av landshövding Ylva Thörn, förra årets vinnare Henrik Lindh från Skistart, Företagarnas regionchef Eva Cooper samt Region Dalarnas enhetschef Anders Björkman, hade av de lokala vinnarna plockat ut tre finalister till titeln. Finalisterna var:

Brazer Boslak, Basta Urban Deli,

Jan och Daniel Andersson, Nordiska Tåg

Matilda och Sten Bastman, Marab

Med nedan motivering korades sedan Matilda och Sten Bastman till Årets företagare i Dalarna:

Årets företagare i Dalarna är i ständig utveckling. Hos vår vinnare finns ett genomtänkt engagemang för att få fler att söka sig till en bransch som är både rolig och nytänkande. Ett gediget värnande av det lokala i en internationell miljö stärker också Årets företagares roll som förebild - man måste inte finnas i en storstadsregion för att driva innovativa processer. Årets företagare är inspirerande ledare som dessutom är levande föredömen på lyckade skiften genom generationer. Det krävs mod att lämna och det krävs mod att ta över. För Årets företagare i Dalarna 2019 är inte en utan två, det är Matilda och Sten Bastman, Marab.

Utmärkelsen Årets Företagare har delats ut i över 80 år av Företagarna. Kommunvinnarna samlas i nästa steg i en regionsfinal och alla de regionala vinnarna går sedan vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige som hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln.

Läs även artikel på dt.se: Jag blir alldeles rörd. Tack så förbannat mycket!

Fler nyheter från Företagarna