För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna protesterar mot S planer i Dalarna

Publicerad 2 mar 2018
I en ledare i DT skriver Jens Runnberg om S i Dalarna som först säger sig kräva kollektivavtal vid upphandlingar och sedan förnekar detta.
"Man ska inte vara förvånad över att nämndordföranden Ola Brossberg (S) ljög rakt upp och ned i fullmäktige i Borlänge senast.

När Brossberg slog fast att kommunen kräver kollektivavtal av leverantörer anslöt han sig ju bara till den linje distriktsordföranden Peter Hultqvist (S) lade ut texten om i samtliga dalamedier i början av oktober.

Då hade Byggnads (S) Kim Söderström (S) och Hultqvist högtidligt tagit i hand om en nyordning - inga småföretag skulle få leverera varor eller tjänster till det offentliga där S styr om de inte hade kollektivavtal med sina anställda. Ombudsmannen Söderström förklarade i Byggnadsarbetaren att Dalarna bara var början i planerna på att bryta mot Europakonventionen.

Företagarna, som organiserar flest småföretag, har protesterat skarpt mot S planer på att i Dalarna bryta mot Europakonventionen.

Nu retirerar S till ståndpunkten att landstinget kommer att begära minst lika bra villkor i upphandlingar som dem som kollektivavtal stipulerar, men att kollektivavtal som sådana inte behövs för att få vara med och buda."

Läs hela ledarkrönikan i Falu Kuriren >>

Taggar
Fler nyheter från Företagarna