För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Helt rätt med obligatorisk prao

Publicerad 7 maj 2018
I en debattartikel i Dalarnas Tidningar skriver Sakine Madon om vikten av obligatorisk prao på högstadiet och hur det kan leda till ett första jobb.

Bland annat skriver hon:

– Som barn till föräldrar utan ett brett kontaktnät in till arbetslivet fick man tänka taktiskt. Prao blev en möjlighet att på egen hand skaffa sig kunskaper och kontakter som man senare kunde ha nytta av.

När nu prao åter ska bli obligatoriskt på högstadiet är det just den jämlikhetsskapande effekten som gör mig särskilt glad. Därutöver är det förstås positivt att unga får en inblick i hur en arbetsplats fungerar, ges ansvar och lär sig nya saker. Alla uppgifter är inte "roliga", men det är en viktig lärdom också det.

"Äntligen" säger organisationen Företagarna om beskedet om obligatorisk prao. Nog finns det arbetsgivare som gärna tar emot elever, framtida arbetstagare, och arbetsgivare förstår betydelsen av framtida kompetensförsörjning. Företagarna är redan i gång med att utveckla en modell för prao.

Läs hela debattartikel på dt.se >>

Taggar
Fler nyheter från Företagarna