För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Brist på arbetskraft stort hinder

Publicerad 11 sep 2017
Konjukturen för företag i Dalarna är positiv och ligger strax över rikssnittet. Ett starkt tillväxthinder finns dock - brist på arbetskraft med rätt kompetens.

Företagarna, i samarbete med Swedbank och Sparbankerna, har släppt årets Småföretagarbarometer. Där framkommer att brist på arbetskraft är ett av de största hindren för tillväxt och i Dalarna är det påtagligt.

- Man får inte tag på arbetskraft och det är det största hindret för tillväxt anser vart fjärde företag i Sverige, sade Johan Kreicbergs, företagsekonom hos Swedbank vid en företagarträff i Avesta på torsdagen.

- Svårigheten med att hitta lämplig arbetskraft är tydligt det främsta tillväxthindret för småföretagen i Dalarna. Utbildningssystemets utformning behöver bli mer dynamiskt och lyhört för småföretagens efterfrågan. Sedan måste matchningen på arbetsmarknaden förbättras, säger Sohrab Fadai, regionchef för företagarna Dalarna.

Läs hela artikeln i Avesta tidning >>

Taggar
Fler nyheter från Företagarna