För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Varning för nya blufföretag

Publicerad 31 okt 2017
Nu börjar det dyka upp nya "erbjudanden", den här gången från Bolagsupplysningen och Företagsopinion. Har du fått dessa så kasta i papperskorgen.

Någon som uppmärksammat dessa nya utskick är Annika Sturesson som driver Mockfjärds Redovisning AB.

– Det är ofta utformat som ett brev från en myndighet, som Bolagsverket, Skatteverket eller Försäkringskassan. Gamla människor är vana att göra rätt för sig och har ofta respekt för myndigheter, så när de tror att det förväntas av dem att de ska fylla i uppgifterna så gör de det, säger Annika.

Skulle de som gjort det ha läst den mycket långa finstilta texten hade de upptäckt att de skrivit under ett avtal som kommer att kosta dem flera tusen kronor.
Brevet från Företagsopinion ser ut som en opinionsundersökning om arbetsmarknad, integration och invandring. Om du fyller i denna och skickar in så förbinder du dig till ett tvåårigt avtal till en avgift om nästan 13 000 kr. För pengarna får du en annons på företagets hemsida. I bästa fall.
Taggar
Fler nyheter från Företagarna