För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jens Radmann – Företagarna Region Syds nya projektledare

Publicerad 29 jan 2024
Vi kan stolt presentera regionkontorets senaste tillskott. Lär känna den 30 åriga Malmöiten som kastas in i näringslivs-gemenskapen med oss.  ”Jag tycker att event är mycket roligt att syssla med och jag trivs i en koordinerande roll. Att det är för Företagarna och att det dessutom blev jag som fick denna roliga tjänst känns fantastiskt”, säger Jens Radmann.

Han har lämnat sin tjänst som besöksnäringsstrateg för Askersunds kommun för en flytt tillbaka till den stad han är uppvuxen i. Med sig i bagaget har han en kandidatexamen i destinationsutveckling från Umeå universitet och en masterexamen i service management från Lunds universitet. Dessutom har Jens hunnit med att vara anställd vid Malmö universitet där han bland annat forskade om pandemins effekter på svensk idrott och friluftsliv.

Själv tror Jens att hans tidigare erfarenheter, inte minst den senaste anställningen, kommer vara till stor hjälp i den nya tjänsten. Den 29 januari klev han på som projektledare för event på Företagarna Region Syd – en värvning som organisationen är mycket glada över.

Vad lockade dig till Företagarna? 

– Det var när jag undersökte och tog kontakt med en anställd på Företagarna i Askersund som jag förstod nyttan med organisationen: hur många jobb små- och medelstora företag producerar i Sverige och hur stora skatteintäkterna från dessa företag är. Att jag ska få vara med och bidra för att underlätta arbetssituationen för nämnda företag ska nog bli det roligaste, säger Radmann.

Jens huvudsakliga ansvarsområden kommer vara att hjälpa lokalföreningarna med sina aktiviteter. Projektledaren ska bidra till att de omkring 300 event som sker i Region Syd årlige planeras, genomförs och utvärderas på ett sätt som gör att våra företagare känner sig nöjda. Han kommer även att ansvara för regionkontorets temaveckor.

– Den största utmaningen är att mitt nuvarande kontaktnät är större i Mellansverige än vad det är i södra delarna i landet. Dock ser jag det som bland det roligaste med mitt nya jobb, att få knyta nya kontakter.

Vilka mål har du för det kommande året och hur vill du gå till väga för att uppnå dem?

– Ett av mina främsta mål är att lära känna våra företagare. Jag vill knyta så många kontakter som det bara går och få större förståelse för hur de upplever vårt företagsklimat. Det kan låta klichéartat men man har två öron och en mun, det tänker jag ta vara på till 100 procent.

Företagande i fokus

I ett andetag beskriver Jens sin företagsbakgrund som ringa. Men i nästa målar han upp en bild av familjens företagande.

– Min pappa har tidigare drivit egna företag, men det är definitivt min farfar som var familjens företagare och entreprenör. Han startade, för många år sedan, Trondheims största vitvarubutik. Marknadsföringsinsatsen? Limma på hjul på ett kylskåp och sätta världsrekord i att ha dragit ett kylskåp ”för hand” längst. Det blev en lyckad kampanj.

Vad vill du ändra på, för att förenkla och förbättra, för landets företagare?

– Det hade varit roligt att underlätta för landets företagare att ta del av den forskning som görs på ämnet. Jag kan själv uppleva utmaningar i att hålla mig uppdaterad på vad forskningen säger om exempelvis besöksnäringen, trots att jag vet att det bedrivs bra forskning. Så att bygga större broar mellan forskningsvärlden och näringslivet tror jag hade varit givande.

Hur tror du att du kan bidra till ett bättre företagsklimat?

– Kort och gott: genom lyhördhet och leverans. Att förstå behoven för våra företagare tror jag blir nyckeln till att bistå med kompetent service.

Varmt välkommen till Företagarna!

Fem snabba med Jens Radmann

Det gör jag på semestern: Reser, förra året var det tågluff i Europa. Dock taggad på en Malmösommar 2024.

Om jag skulle starta eget bolag, vad hade det hetat? Aldrig ensam!

Har du någon hobby? Extreme ironing. Om det är någon annan som sysslar med det så vore det väldigt kul (och sannerligen mycket osannolikt) att bonda över.

Partytrick: Vid tidigare tillfälle hade jag delat ut visitkort där det stod att jag var professionell dejtare, men då jag nu har flickvän får det nog bli ett framförande av Hot Stuff med Donna Summer.

Mest spelat på Spotify? Hope, av Fat Freddys Drop.

Du når Jens på följande vis:

jens.radmann@foretagarna.se

076-118 5399

Fler nyheter från Företagarna