podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vårkonferens med lokalföreningarnas styrelsemedlemmar

Publicerad 4 maj 2022
Två dagar på Valhall i Ängelholm är avklarade. Förutom mat och dryck har även respektive styrelse i Företagarnas Region Syds lokalföreningarna såväl intagit som delat med sig av kunskap. Med de två soliga dagarna i bagaget kan alla fortsätta utföra sitt viktiga arbete för våra lokala företagare.
På bild syns alla som deltog i vårkonferensen. Foto: Mariam Huss

Företagarnas Pontus Lindström gav styrelsemedlemmarna en genomgång av tidigare och kommande rapportsläpp. Brott mot företagare och Företagarfakta för att nämna några. Dessa är en viktig del av det påverkansarbete som vi på Företagarna gör. 

Amanda Svensson från Företagarna riks presenterade verksamhetsplanen för 2023 och 2024. Och inte att förglömma, hon berömde våra lokalföreningar för mycket goda siffror på alla plan. 

Även opinionsbildning stod på schemat under två dagar. Styrelsemedlemmarna fick arbeta i grupper och bena ut vad just deras hemkommuner hade för behov. När detta sedan presenterades noterades vissa likheter. Kompetensförsörjning (specialister, UF, yrkesutbildningar, praktikanter och lärlingar för att nämna några) var på tapeten hos de flesta. Bristen på och svårigheter med att hitta rätt person till rätt jobb är ett stort problemområde. Dessutom var frågor om infrastruktur och samarbetsfrågor mellan företagare och kommunerna återkommande.

Fokusområde: att vidga aktivitetskartan

Nadja Olsson som är en av ambassadörerna för Företagarna Young i i Region Syd deltog via länk. För att nå ut till den yngre generationen företagare tipsar hon om att våga ta personlig kontakt.

– Vi ska se till att ha fler regelbundna träffar med Företagarna Young. Trots att aktiviteter arrangeras av oss i Young så är självklart även personer över 35 år välkomna, säger Nadja Olsson. 

Aktiviteter är en stor del av våra lokalföreningars arbete. Under januari till april har 78 event av olika slag arrangerats i regionen. Det är en siffra att vara stolt över, särskilt med tanke på att det var väldigt begränsat med möjligheter att anordna event i januari. 

– Den 22 augusti är det dags för gerillakampanj inför valet 2022. Då kommer hela Sverige sluta upp. Så var beredda, säger Lotta Roth från Region Syd.

Framåt onsdagseftermiddagen diskuterade styrelsemedlemmarna just aktiviteter. Vad som fungerar och vad som är svårt. Ett problemområde är att det sedan pandemin märks av att det kommer fler avhopp med väldigt kort varsel. 

– Även om det blir få deltagare till vissa event så kan det bli en succé ändå. Det är jätteroligt att få höra efteråt att deltagarna har varit nöjda och att de har dragit nytta av att ha deltagit. Vi jobbar hårt på att få folk att komma. Det är ofta ungefär femtio-femtio medlemmar och icke-medlemmar som dyker upp. ,säger Ina Zachhau, ordförande Företagarna Landskrona.

Fler nyheter från Företagarna