podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare satsar med hela hjärtat på företagande!

Publicerad 4 maj 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Unga Företagare i Sverige.
Amanda Nilsson Årets Unga Företagare Karlshamn. Foto:GillaKarlshamn

Vi har pratat med Amanda Nilsson vinnare av utmärkelsen Årets Unga Företagare Karlshamn. Amanda är grundare och ägare av RehPerform och legitimerad fysioterapeut, personlig tränare och licensierad kostrådgivare.

-Vad var det som fick dig att bli företagare?

-Jag ville följa mina drömmar att arbeta med mitt absolut största intresse: Hälsa genom rörelse.  Genom eget mitt eget företagande kunde jag också kombinera min egen elitverksamhet med mitt arbete. Jag hoppas att jag, i och med detta pris, kan bli en förebild för unga individer som vill starta företag eller som driver företag. Med engagemang, vilja och hårt arbete så går det!

3W4A5556.jpg

Amanda mottog utmärkelsen Årets Unga Företagare vid GillaKarlshamn galan den 2:april : Foto: GillaKarlshamn

-Vad är det du gör som får dig att sticka ut? 

- Jag är inte rädd för att prova nya saker, ibland blir det bra, ibland blir det mindre bra. Jag ser det  inte som misstag utan som sätt att lära sig och utvecklas. Jag har lärt mig mycket från de misstagen jag själv gjort i min träning och som lett till skada. Allt ifrån vilka signaler som man ska lyssna på för att inte utveckla en fullskalig skada, till hur man ska rehabilitera en skada och hantera de tankar och känslor som dyker upp i samband med en skada. Detta har jag haft stor nytta av i mitt arbete.

-Vad driver dig i ditt företagande?

-Min största drivkraft är att se och hjälpa människor mot att nå deras mål. Att se människor som aldrig rört på sig eller aldrig gillat att träna, helt plötsligt se fram emot att få komma och träna. Se personer med en skada åter vara i full aktivitet. Det är en vinst för mig! Min drivkraft är att få se och känna den glädjen då mål uppfylls eller människor som får röra på sig. Jag drivs också av utmaningar, egentligen oavsett vad det är för utmaning. Jag gillar att utmana mig själv!

-Vad i ditt företagande gör dig stolt?

-Jag är mest stolt över att jag vågade satsa helhjärtat på mitt företag och min idé. Att jag inte valde ”den säkra vägen” genom att ta en anställning vid sidan av. Jag är stolt över att jag lyckas jobba på ett sätt som jag tror på och som jag kan stå för och som gjort att jag kunnat nå ut och hjälpa så många personer.

-Vilka är dina främsta egenskaper som företagare?

-Det skulle jag säga är mitt omättliga intresse för det jag driver företag inom. Träning, hälsa, välmående och idrott med allt vad det innebär. Min nyfikenhet och vilja av att ständigt utvecklas för att nå mina och andras mål. Jag skulle även säga att min tillgänglighet är något som kännetecknar mig. Jag finns alltid tillgänglig både för mina spelare i de allsvenska klubbarna, och för mina privata klienter. Mitt fokus ligger inte på hur jag ska tjäna pengar på varje kund. Jag arbetar med fokus på att kunna hjälpa varje individ att må bra och utvecklas. Utifrån det så har jag tänkt att både pengar och arbetserbjudanden kommer in. Det har stämt bra än så länge!

-Tack för pratstunden Amanda och stort lycka till i regionsfinalen av Årets Unga Företagare Blekinge!

 

Fler nyheter från Företagarna