podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vice statsministern bad om ett möte

Publicerad 6 dec 2022
Ebba Busch (KD) är i Skåne ett par dagar och givetvis vill hon träffa Företagarna region syd under sin vistelse. Det klargjorde hennes stabschef då hon ringde regionchefen och bad om att träffas i Malmö.
Ebba Busch

Busch har under sin tid som Sveriges nya energi- och näringsminister fått motta en del kritik i energifrågan. Många är missnöjda med de besked som har kommit gällande de skenande elpriserna. Innan valet lovade Kristdemokraterna, tillsammans med Moderaterna och Liberalerna, att ett högkostnadsskydd för såväl privatpersoner som företag skulle träda i kraft den 1 november. Det utlovade stödet har inte implementerats och nu har nya besked kommit.

Nyligen presenterade ministern en ny och ”bättre” modell. Hushållen i elprisområde 3 och 4 kan från och med februari månad motta 79 respektive 50 öre per kilowattimme. Det nya stödet baseras på historisk förbrukning. Nu har även information gått ut om ett gasstöd till villahushåll i södra Sverige.

Att vallöftet är brutet har Busch medgett, likaså att företagen inte kommer få något stöd samtidigt som privatpersonerna. När det kommer någon hjälp till företagen är ännu oklart.

Under onsdagskvällen kommer Ebba Busch till Malmö för att sitta ner med Företagarna region syd i 40 minuter för att diskutera just elpriserna. Vi kommer rapportera om mötet i efterhand.

Fler nyheter från Företagarna