podcast news play företagaren I media förmån faq

Tillbaka hos Eva Pettersson på Löthnergården - vad har hänt sen sist?

Nu är vi på besök hos Eva igen, två månader efter vårt förra besök och nästan en månad efter Löthnergården slog upp dörrarna i gamla Bålsta.
Publicerad 27 nov 2020

Eva.pngMissade du vår första intervju med Eva kan du läsa den här!

Vi är såklart nyfikna på hur det gått och om allt blivit som Eva tänkte sig innan. Redan ute på gatan möts vi av en fantastisk skapelse som gör att man bara längtar in i hennes butik OCH till jul.

Eva hur går det och hur känns det nu när ni varit igång i några veckor?

”Allt har gått över förväntan och det är så roligt! Butiken och huset har blivit precis så som jag tänkte mig och mina förväntningar har uppfyllts med råge!”

Butiken verkar vara väldigt uppskattad av Bålstaborna, känner Eva. Hon märker av en glädje över att det finns en blomster- och inredningsbutik igen. Galleriet fungerar också precis så som det var tänkt. Varje konstnär ställer ut i två veckor och det är hittills mycket uppskattat av både konstnärer och kunder. Försäljningen har varit stor och det är fullbokat till efter nyår. Är man intresserad av att hyra in sig efter årsskiftet är det bara att höra av sig till Eva.

Mitt i sitt eget företagande och allt som händer i världen vill Eva göra vad hon kan för att gynna andra lokala företagare. Hon köper tex arbetskläder hos Lisa på Highlight och uppmanar andra att handla där. Nu framöver tänker hon också inleda ett samarbete med lokal taxi som drabbas hårt av restriktionerna. Eva behöver hjälp med leverans av blommogram och taxi behöver körningar.

Nu inför jul har hon lånat ut gården framför huset till Bålsta IK som även detta år kommer att kunna sälja julgranar. De finns på plats från den 11 december.

Utöver de vanliga öppettiderna kommer Löthnergården att hålla öppet alla adventssöndagar och bjuder då på glögg och pepparkakor i butiken.

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.