För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Magnus Blad – ny ordförande i Företagarna Alingsås

Publicerad 14 mar 2023
Nyligen fick Företagarna Alingsås en ny styrelseordförande. Magnus Blad driver två företag parallellt med en fast anställning och har lång erfarenhet av föreningslivet. Vi bad honom berätta lite om sitt företagande och hur planerna ser ut framåt för föreningen.

Vad fick dig att tacka ja till ordförandeposten?

– Efter två år som ledamot i styrelsen fick jag frågan om att gå upp som ordförande. Eftersom vi är ett gott gäng i styrelsen med en bra mix av personer med olika erfarenhet och bakgrund, så kände jag att jag kunde ta på mig rollen som ordförande. Jag gillar att gå ”all in” och med hjälp av den styrelsen vi har känner jag att jag kan göra det på ett bra sätt.

Vad ska ni fokusera på i styrelsen?

– Vi har ett bra årshjul när det kommer till aktiviteter för medlemmarna och vi är lyhörda för önskemål som kommer in. Sedan kommer vi att fortsätta jobba för en förbättrad dialog med kommunen i olika frågor som rör företagande. Vi vill försöka hitta bra vägar framåt tillsammans med kommunen. Vi vill att det ska vara bra att vara företagare i Alingsås kommun. Vi behöver också bli bättre på att berätta för företagen i Alingsås vad Företagarna står för och vad vi kan hjälpa till med, allt från medlemsförmåner till att man som medlem hjälper till att påverka för ett bättre företagsklimat.

Berätta lite om ditt företag!

– Jag driver två företag vid sidan om min fasta anställning. Det ena är en industrifastighet och det andra är ett bolag som jobbar med marknadsföringstjänster.

Varför gick du själv med i Företagarna?

– Det var nog i samband med att jag fick frågan om att gå med i styrelsen. Nu undrar jag varför jag inte gick med tidigare! Det viktigaste med att vara med i Företagarna tycker jag är nätverket och att vi jobbar för ett bättre företagsklimat. Utöver det har vi ju många bra förmåner, som sparar tid och pengar.

Berätta lite om dig själv

– Förutom att jag spenderar tid med min fru och mina två barn så är jag också barn- och ungdomsledare i Alingsås Klätterklubb och engagerad i en kampsportförening. Min egen träning försöker jag hinna med på lunchen!

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna