podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Bengtsfors har korats

Publicerad 18 okt 2022
Magnus och Carolina Klenfeldt med sitt företag MKS Marktjänst är Årets Företagare i Bengtsfors 2022. De uppvaktades under en festlig middag på Rosellmagazinet i Bengtsfors.
Fotograf: Edvard Feld. På bilden ser vi kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson, vinnarna Magnus och Carolina Klenfeldt, kommunens näringslivschef Jeanette Lind Svanqvist och Företagarna Bengtsfors ordförande Stephanie Brodeur Flink.

På plats var medlemmar i Företagarna Bengtsfors, styrelsen för föreningen, Bengtsfors kommunalråd och näringslivsutvecklare samt pristagarna själva. Namnen på pristagarna hölls hemligt tills presentationen av priset mellan förrätten och huvudrätten. Därefter visades en film om vinnarnas verksamhet.

Se filmen om MKS Marktjänst på Bengtsfors Kommuns hemsida

 

Kvällen avslutades enligt tradition med ett musikquiz. Pär Leander, Marinko Aleksic och Thomas Stambro hem vinsten och vann förutom äran även medaljer från Totech designade av Tommy Tveter och tillverkade av Emil Hagevåg.

 

 

Juryns motivering MKS Marktjänst:

Med mottot att alltid ha nöjda kunder och tillgodose kundens önskemål i allra möjligaste mån, har företaget vuxit från att endast ha en grävmaskin till att nu omfatta ett femtontal maskiner och lastbilar. Företaget har också vuxit från enskild firma till aktiebolag och från en person till cirka tolv anställda.

MKs Marktjänst AB är ett familjeföretag som startades av Magnus Klenfeldt med hjälp av frun Carolina som skötte administration och ekonomi på kvällar och helger. Allteftersom har det anställts grävmaskinister, lastbilschaufförer och grovarbetare.

Sedan några år jobbar Carolina heltid på kontoret och antalet anställda har mångdubblats. När företaget växte ur lokalerna och kontoret hemma på gården köptes en tomt i Bäckefors på Lasarettsvägen. Där finns nu vi verkstad, personalutrymmen och kontor.

MKs Marktjänst AB utför det mesta inom markarbeten samt snö- och halkbekämpning med erfarenhet från entreprenadbranschen sedan 1989.

 

Film: Ingemar Media

Fler nyheter från Företagarna