För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Framåtanda och ständig utveckling skapar framgång

Publicerad 8 mar 2022
Persson Hyrmaskiner är ett företag inom maskinuthyrningsbranschen med sina största kundgrupper inom bygg, anläggning och industri. – Att ligga steget före och ständigt utvecklas är vårt signum, säger Joakim Dahlgren och Camilla Rolfsman som båda arbetar med affärsutveckling och marknad.

Joakim, som varit med sedan starten 1992, menar att det är en självklarhet för företaget att erbjuda tjänster som kompletterar deras maskinpark och också sina kunders verksamhet.
– Vi strävar alltid efter att ligga steget före, efter att vara våra kunders personliga och vardagliga partner inom vårt företag. I vår maskinpark finns allt från minsta handmaskin till bodar, grävmaskiner och teleskoplastare, berättar han.
Persson Hyrmaskiner är verksamma i de sex regionerna Trollhättan, Uddevalla, Stenungsund, Kungälv, Göteborg och Mölndal.
– I regionerna finns vi fysiskt på plats med våra depåer men levererar naturligtvis mycket bredare än så, säger Camilla och Joakim inflikar att de också har till hälftenägda on site depåer på Amazons serverhallsbyggnationer i Eskilstuna och Borås.

Projekt med nationell påverkan

Det bästa med att driva företag är enligt Joakim och Camilla att kunna vara med och påverka, hjälpa till och engagera sig frågor som spelar roll och får påverkan nationellt.
– Vi är till exempel proaktiva vad gäller forskning och utveckling av innovativa lösningar i branschen. Robotteknik är ett av våra områden. Vi har så många som nitton pågående projekt som hjälper oss att bli branschledande, säger han.
Ett av projekten Persson Hyrmaskiner driver är deras CSR-arbete. Camilla berättar att de genom projektet arbetar för en bättre miljö och motverkande av kriminalitet och utanförskap.
– Tillsammans med Företagarna, Svenskt näringsliv, kommun och polis förebygger vi brott.

Viktigt att vara en lokal spelare

Persson Hyrmaskiner är ett socialt företag med stort engagemang i olika nätverk.
– Som företag tycker jag att man bör vara med i de forum som finns. Vi är ett socialt företag som gärna engagerar oss i nätverk. För oss är det en självklarhet att vara med i Företagarna Stenungsund & Tjörn, säger Joakim som tidigare själv suttit med i styrelsen och tillägger att Företagarna är ett naturligt steg för att kunna påverka frågor i kommunen.
Camilla håller med och säger att det för dem är viktigt att vara en spelare lokalt.

Utbildning och tävling i pipeline

För ett företag i ständig utveckling finns naturligtvis mycket i pipeline. En av frågorna är ett eget gymnasieprogram.
– Vi skulle vilja vara med och skapa den kompetens som branschen behöver. Ungdomar idag mekar inte med moppen som på min tid, de gör annat vilket har lett till att kompetensen att ”skruva och meka” inte är lika utbredd längre. Därför har vi inlett en dialog med Nösnäsgymnasiet där vi diskuterar möjligheterna till ett eget gymnasieprogram, berättar de båda.
I dagarna har Persson Hyrmaskiner skickat in ett bidrag till tävlingen European Rental Awards. Tävlingen letar smarta solenergilösningar och Joakim och Camilla tror att deras bidrag kan gå långt.
– Vi har byggt och patenterat en lösning med grön el för byggarbetens strömförsörjning och den feedback vi fått har varit oerhört positiv, säger Joakim.

Vilken företagarfråga önskar ni att Företagarna i Stenungsund & Tjörn ska driva lokalt?

– Frågan om sund konkurrens. Tveklöst. Som det ser ut idag konkurrerar företag inte på lika villkor trots att lagen om offentlig upphandling, LOU. Enligt LOU behöver företag uppfylla olika kvalitetsnivåer och krav. Kommunen ställer i sina upphandlingar krav på att företag lever upp till samtliga nivåer och krav, de tar betalt för att kontrollera att uppgifterna stämmer men väljer sedan inte sällan att låta upphandlingen gå till ett företag med låg prislapp och som inte uppfyller kraven. Jag vill se en sund konkurrens i kommunen, säger Joakim.

Fler nyheter från Företagarna