podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Glasmästeri med utvecklingspotential och framåtanda

Då Jörgen Svenson 1990 tog över Henåns Glas anade han inte att han drygt trettio år senare skulle äga och driva så många som tre glasmästerier i regionen. – Att vi i grunden är ett serviceföretag som snabbt tillgodoser kundens behov tror jag är en del av vår framgång, säger han.
Publicerad 18 maj 2022

Idag är Jörgen vd och ägare till Henåns Glas, Tjörns Glasmästeri och Berts Glas. I sin verksamhet hjälper de snabbt sina kunder då glas går sönder i deras fastigheter, bilar etc.
– Det är vår grund men företaget har utvecklats till att vi nu också ramar in tavlor samt renoverar och byter fönster, berättar Jörgen.

Kundtrygghet i fokus
Alla tjänster de tre glasmästerierna utför görs med kundens bästa i fokus. För ett tiotal år sedan började Jörgens företag erbjuda renovering av gamla kopplade fönster, även då med kundtrygghet i fokus.
– Eftersom vi både renoverar och byter fönster kan vi råda kunden till vilken lösning som är bäst. Det finns till exempel ingen anledning att byta fönster om de går att renovera. Genom vår expertis föreslår vi det som är bäst för den enskilda kunden. Upptäcker vi att träet i fönstret är dåligt och behöver bytas fixar vi det också då vi har ett finsnickeri i vår verkstad.

Nöjda kunder är guld värt
För Jörgen som är en sann entreprenör är det viktigt att ha kompetenta medarbetare.
– Lika viktigt är det att mina medarbetare trivs att jobba hos oss. En av de bästa sakerna med att vara egen företagare är den feedback man får från nöjda kunder. Vår strävan är att alltid erbjuda det våra kunder vill ha och också göra det på bästa sätt. Kvittot på att vi lyckas är guld värt.

Med möjlighet att påverka
Att vara med i Företagarna är för Jörgen en självklarhet. Sedan länge har han varit med i Företagarna Orust och har nyligen valt att även vara med i Företagarna Stenungsund och Tjörn.
– När jag startade mitt företag kunde jag känna mig liten i branschen och stundom ganska ensam. Genom Företagarna fick jag ett ovärderligt nätverk. Kontakterna jag knyter ger nya kunder men jag får också möjlighet att delta i väldigt bra arrangemang. Det uppskattar jag.
Jörgen nämner tre viktiga anledningar till att han valt att vara med i Företagarna: nätverkande, sammanhållning och påverkan.
– Genom Företagarna har småföretagare möjlighet att vara med och påverka. Jag tycker verkligen att man ska ta den möjligheten.

Ständig utveckling
Under åren sedan 1990 har Jörgens glasmästerier utvecklats i rask takt, och han ser ännu fler utvecklingsmöjligheter.
– Vårt mål är att bli mer involverade redan när hus byggs, då vad gäller speciallösningar. Vi kan göra mycket måttanpassat, säger han och nämner som exempel uterum, olika lösningar för duschrum, bastu med mera.
Fönsterrenovering är också något Jörgen vill utveckla.
– Jag ser en stor potential för oss i förhållande till dem som faktiskt inte vill lägga hela semestern på att renovera sina fönster. Vi gör det mer effektivt och bättre då vi tar in deras fönster till oss, och vi gör det gärna.

Fokus på Tjörns Glasmästeri
Jörgen tog över Tjörns Glasmästeri så sent som förra året. Då var det ett litet glasmästeri med endast två personer inblandade. För att lyfta och utveckla verksamheten läggs mycket fokus på just Tjörns Glasmästeri.
– Tidigare låg verksamheten i en liten lokal och vi har valt att flytta företaget till en större lokal i närheten av Wallhamn. Vi vill gärna arbeta upp den här verksamheten till något större än vad den är idag.

Vilken företagarfråga önskar du att Företagarna Stenungsund & Tjörn driver lokalt?
– Jag skulle gärna vilja att de lyfter frågan om kommunens upphandlingar. Jag är i ärlighetens namn lite trött på upphandlingar som har dåliga förfrågningsunderlag. Hade de varit bättre hade fler lokala företag vunnit upphandlingarna. Som det ser ut nu finns det dem som fuskar i hantverksupphandlingar vilket leder till att branschen blir svartlistad. För mig är det en gåta att kommunen inte alltid stöttar lokala företag.


Jessica Roos Rahmquist

Fler nyheter från Företagarna