För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Grattis till vårens finalister i Innovationskraft Väst

Publicerad 13 jun 2022
Vårens omgång av Innovationskraft Väst 2022 har avslutats och efter en tuff screeningprocess har vi nu fått fram våra fem finalister. Dessa fem ska pitcha sina idéer framför juryn som sedan väljer ut vinnaren som vinner 40 000 kronor.

Innovationskraft Väst är satsningen där Venture Cup tillsammans med Företagarna GöteborgAlmi Företagspartner VästBusiness Region Göteborg och Näringslivsgruppen under våren letat efter innovationskraft i Väst och gett entreprenörer och intraprenörer möjligheten till feedback samt hjälp att utveckla och omsätta sin idé till verklighet.

De fem finalisterna har genomgått en process av screening, feedback och pitch träning och snart ska de även pitcha inför juryn. Detta för att till slut få fram en vinnare av vårens omgång av Innovationskraft Väst 2022.
Prisutdelningen sker under Frihamnsdagarna, den 26 augusti kl. 17.00-18.00. 

Möt finalisterna i vårens omgång av Innovationskraft Väst 2022

Adsorbi

Adsorbis biobaserade plattor räddar konstverk

Adsorbi tillverkar och säljer biobaserade plattor till museum och arkiv för att hjälpa dem bevara konstverk. Adsorbis plattor fångar upp skadliga luftföroreningar och kan enkelt förvaras tillsammans med konstverk.De är designade med museums brist på tid och resurser i åtanke och har en livslängd på flera år. 
Här hittar du Adsorbis Linkedin-profil. 
Team: Hanna Johansson och Kinga Grenda

Nocoli

Sensorn som eliminerar faran med bakterier i dricksvatten.

Väntetider som utsätter samhället för risker när vi konsumerar något så kritiskt som vatten ska inte behöva vara en realitet år 2022. Med vår sensor upptäcks bakteriella kontaminationer i realtid, det sparar både liv och pengar och möjliggör en ny generation av smart vattenanvändning.

Här hittar du Nocolis Linkedin-profil. Nocoli var även en av de regionala finalisterna i STARTUP Region Väst 
Team: Jacob Cahn, Jacob Nissén Karlsson, Sanna Lindblom och Ying Fu

Norgald

Norgald ger beslutsfattare verktyg för att säkra kritisk infrastruktur mot cyberattacker

En cyberattack mot elnätet kan orsaka strömavbrott, att känslig data läcks och att viktiga komponenter förstörs. Elvira är ett verktygs om möjliggör strategiskt arbete för att förstå hur komponenter kan utnyttjas i en attack, vilka komponenter som är kritiska och identifierar sårbarheter samt hur dessa kan åtgärdas för att förebygga en attack.

Du hittar Norgalds Linkedin-profil här.  
Team: Elin Sandahl och Dilip Shrestha

Parametric Solutions

AI-genererad arkitektur för bättre beslut i tidiga skeden.

Parametric Solutions utvecklar en plattform för snabbare processer inom arkitektur och industriellt byggande. Med hjälp av AI och algoritmer skapas och utvärderas hundratal byggnader och designkoncept inom loppet av minuter. Detta för att underlätta beslutsfattning i planeringsprocesserna, minska riskerna och i slutändan skapa bättre och mer hållbara städer. 

Här hittar du Parametric Solutions hemsida, som inte bara är finalister i Innovationskraft väst, utan också vinnare av priserna Beyond Academic och JCE Accelerator Award på Regionfinalen Väst i tävlingen STARTUP. De tävlar även vidare på Sverigefinalen i STARTUP som går av stapeln den 12 oktober i Uppsala.
Team: Sofia Malmsten, Erik Forsberg, Simon Brobäck och Henrik Frank

Superkons

Water-less concentrates to ditch single-use packaging!

Superkons provide water-less powder concentrates for all your home & body essentials to eliminate single-use plastics for consumers. It’s the first company to launch a complete range of products with probiotics and upcycled fragrances. When one’s empty, simply refill it in our long-lasting reusable aluminum or glass bottles .Our "powder to liquid" formula is ready to make your cleaning less wasteful, more sustainable, and more convenient.

Här hittar du Superkons hemsida. 
Team: Sreeja Vijjapu


Projektet Innovationskraft Syd och Väst ger en möjlighet för blivande och befintliga entreprenörer och intraprenörer att få feedback, hjälp att komma vidare och göra verklighet av sin idé alternativt ställa om i sin verksamhet. Vinnaren i Väst får en prissumma på 40 000 kr samt en kvalitetsstämpel och hjälp att utveckla sin idé vidare.
Läs mer om Innovationskraft här

 

 


 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna