För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Familjeföretag med spetskompetens

Publicerad 6 dec 2022
I vackra Rönnäng blomstrar entreprenörsandan och ett av alla företag som sedan länge har sitt säte på orten är Allt i allt. Företaget bildades 1977 av Henry Göransson vars söner Pär och Markus Göransson tog över driften år 2002. – Att driva företag är både roligt och utmanande, säger de båda.

Allt i allt gör ytbehandling och korrosionsskydd – rostskyddsmålning i dagligt tal.

 – Mest mot industri och större båtvarv men vi gör också mindre arbeten som till exempel smidesdetaljer, till privatpersoner, berättar Markus.

Industrier – ett medvetet val

De båda bröderna arbetade i företaget långt innan de tog över och kan branschen utan och innan. Tjusningen med att driva företag är de utvecklingsmöjligheter som finns.

– Vi utvecklas hela tiden och det går bra för oss. Vår omsättning ökar och vi satsar mycket på att ta nya andelar på marknaden. Med det har vi gjort ett medvetet val att mer inrikta oss mer mot industrisidan istället för som tidigare mot varven, säger Pär.

Industrier är tacksamma kunder berättar bröderna.

– De uppskattar liksom varven den ordning och reda vi står för och att vi följer samtliga krav i branschen. De letar inte efter den billigaste leverantören och betalar gärna för vår kompetens. Vi strävar också ständigt efter att minska företagets miljöpåverkan vad gäller luftutsläpp, energiförbrukning och avfall. Också det en konkurrensfördel i vår bransch.

Kompetens är A & O

Allt i allt ligger i framkant inom sina samtliga områden. Kompetensutveckling är viktigt och de närmare åttio anställda företaget har är ständigt på certifierande utbildningar, kurser och liknande.

– Vi har yrkeskunniga och skickliga medarbetare och garanterar såväl förstklassigt arbete som bestående resultat. Att vi står för bred kompetens är viktigt för oss och våra kunder. Vi vill kunna hänga med och erbjuda det bästa, säger Markus och tillägger att företaget har toppmodern utrustning för att kunna möta efterfrågan.

I pipeline

För att kunna ta hand om både befintliga och nya kunder har Allt i allt investerat och byggt ut sina verkstäder.

– Vi har byggt en ny blästrings- och målningsstation men också utökat vårt område för uppställning till cirka 15 000 kvadratmeter. Till det har vi en verkstadsyta på 2 000 kvadratmeter. Vi gör en hel del balk- och brosektioner vilket tar plats, berättar Pär.

Företagarna – sedan start

Allt i allt har varit medlem i Företagarna Stenungsund och Tjörn så länge bröderna kan minnas.

– Farsan gick med en gång i tiden så vi är uppvuxna med att det är bra att vara med i Företagarna. Det är ett kompetent och bra nätverk att ingå i, menar de.

Finns någon specifik företagarfråga ni önskar att Företagarna Stenungsund och Tjörn drev lokalt?

– Ja, faktiskt. Vi skulle tycka det vore bra om Företagarna kunde påverka kommunen att vara mer hjälpsam mot lokala företag. Vi ser sällan någon uppmuntran från deras håll, ibland till och med tvärtom. Vårt önskemål är att kommunen skulle ha en dialog med de större aktörerna på orten och vara mer tillmötesgående då företag vill bygga, utveckla på mark och så vidare, säger de båda.

Som exempel nämner de sin fyra år gamla önskan om att få sätta upp en skylt vid infarten till Rönnängs industriområde. Där finns en skylt idag men med felaktig information.

– Företag har flyttat eller lagts ner, och företag har tillkommit. Det går mycket trafik här och chaufförer har svårt att hitta. Det handlar inte om pengar enligt kommunen, utan om hur utseendet ska ta form. Vi har erbjudit oss att ta fram en själva, det hade vi löst på fjorton dagar, men de vill inte ha vår hjälp. Ungefär varannan månad sedan fyra år tillbaka kontaktar vi kommunen för att höra hur långt ärendet har kommit men får den ena bortförklaringen efter den andra. Skulle Företagarna kunna bedriva dialog hade det varit fantastiskt välkommet, säger de.

Jessica Roos Rahmquist

Fler nyheter från Företagarna