podcast news play företagaren I media förmån

Mats vill bidra till ett levande Skärhamn

Mats Pettersson driver, tillsammans med sin bror, fastighetsbolaget Måseskärs AB i Skärhamn. De vill möjliggöra för företagare att etablera sig i Skärhamn och bidra till att den idylliska orten på Tjörn är levande året om.
Publicerad 12 okt 2021

Mats Pettersson driver även rederiet Charterfrakt Baltic Carrier AB, som många känner till på Tjörn. De senaste åren har han dock skalat ned verksamheten för att i stället satsa på fastighetsbolaget Måseskärs AB, som hyr ut kontor och affärslokaler. Att vara fastighetsägare är inget nytt, han har tidigare ägt andra fastigheter i Göteborg. När de kommersiella lokalerna blev till salu i Skärhamn för ett par år sedan såg han och hans bror en stor möjlighet:

- Vi tror verkligen på denna investering. Som Skärhamnsbo känner jag stort engagemang för att säkerställa att små företag kan etablera sig här. Då måste det finnas attraktiva lokaler.

Attraktiva lägen ger många hyresgäster

Lokalerna ligger på bra lägen i Skärhamn, som Södra hamnen och centrala Skärhamn. De förvärvade fastigheterna för bara två år sen och det går bra: idag har de 17 företag som hyresgäster. Det är olika typer av företag; från enmansföretagare, som vill ha ett bra trevlig litet kontor med gemenskap, till företag med upp till fem anställda.

Att hyra ut kontorslokaler är något som Mats känner starkt för och gör nytta:

- Jag brinner för att Södra hamnen ska vara ett levande företagssamhälle!

Stor fördel med samarbete

Mats är medlem i Företagarna Stenungsund-Tjörn och ser stor fördel med att företagare går samman:

- Det är i grunden bra med samarbete med varandra. Vi behöver dra åt samma håll. Tillsammans kan trycka på mot politiken och visa nyttan vad vi företag bidrar med.

Är du intresserad av kontors och affärslokaler i Skärhamn, hör av dig till Mats Pettersson på e-post mats.pettersson@charterfrakt.se eller mobil 0708 671388.

 

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.