För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Alingsås lyfte småföretagens betydelse för kommunen

Publicerad 14 sep 2021
På förra veckans näringslivsråd i Alingsås kommun lyfte Företagarna småföretagens betydelse för kommunen när det gäller jobb och skatteintäkter.

Näringslivsrådet fick ta del av rapporten Välfärdsskaparna som visar att 7 080 jobb finns i de små företagen* i Alingsås kommun. Därmed blir alla småföretag tillsammans den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans med sina anställda bidrar de med 607 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter, det är 31 % av hela kakan.

Kommunen använder skatteintäkterna för att bygga och underhålla gator, vägar, parkering och parker, till idrotts- och fritidsanläggningar, till skolor, bibliotek, räddningstjänsten, till ekonomiskt bistånd, till miljöinsatser med mera.

Sträck på dig småföretagare, du är en viktig del i vårt samhälle!

Johan Lindahl, ordförande Företagarna Alingsås

I samband med mötet levererade föreningen en näringsriktig tårta till kommunhuset tillsammans med rapporterna.

Läs hela rapporten om småföretagens betydelse AIingsås kommun

*Småföretag är företag med upp till 50 anställda. Beräkningarna baseras på statistik från SCB och Arbetsförmedlingen.

De kommunala skatteintäkterna kommer från olika sektorer och deras anställda. Småföretagen och deras anställda står för hela 31 %  av de kommunala skatteintäkterna i Alingsås kommun och därmed för den största andelen av alla sektorer. 

Småföretagen och deras anställda är den största skattebetalaren i 189 av Sveriges 290 kommuner.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna