podcast news play företagaren I media förmån

Säkerhet i fokus i Lerum

Under säkerhetskvällen som Företagarna nyligen arrangerade hos Bim Kemi diskuterades möjliga sätt att hjälpas åt för att skapa ett tryggare Lerum och tillsammans förebygga brott. Kommunpolis Eva Strömblad berättade om den polisiära lägesbilden.
Publicerad 29 okt 2021
Eva Strömberg, kommunpolis Lerum, gav en lägesbild

– Generellt har inte brottsligheten ökat nämnvärt i Lerum men den förändras över tid. De så kallade vardagsbrotten; inbrott, skadegörelse och stölder har legat på en ganska konstant nivå de senaste åren. Vi mäter ju brotten utifrån anmälningar som kommer in. Det innebär att om brott inte anmäls så ser vi dem inte heller i statistiken. Företagare upplever ju ofta att anmälningar snabbt blir nedlagda av polisen, men det är viktigt att poängtera att det inte gäller för alltid. Får vi in mer tips och spaningsuppslag så öppnas dessa utredningar upp. Därför är det viktigt att företagare som utsätts för brott anmäler, varje gång. Dessutom ligger ju anmälningarna till grund för hur vi prioriterar vår närvaro, säger Eva Strömblad.

" Det är viktigt att anmäla alla brott, anmälningarna ligger till grund för hur vi prioriterar vår närvaro" säger Eva Strömblad, kommunpolis i Lerum.

– Vi har tagit det här initiativet för att få i gång ett tydligare samarbete mellan lokala företagare, polisen och kommunen för att minska brotten som riktas mot företagare. Det blev ett bra avstamp här ikväll med viktiga diskussioner och nu kommer vi tillsammans fortsatta arbetet att göra Lerum tryggare, bl.a med brottsförebyggande insatser. Det här är en viktig fråga för oss företagare här i Lerum, poängterade Företagarnas vice ordförande Daniel Liljeblad. 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.