podcast news play företagaren I media förmån

Omställning med elektrifiering för Magnus och hans Mekonomenbutik

Magnus Evheden driver sin Mekonomenbutik i Stenungsund sedan 2008, då han ville starta eget och fick möjligheten att bli franchisetagare. Att ha en stor och stark uppdragsgivare i ryggen är en fördel, anser Magnus, som nyligen gick med som medlem i Företagarna Stenungsund & Tjörn.
Publicerad 27 okt 2021

Att få göra affärer med nöjda kunder är det roligaste med att driva företag, tycker Magnus.

– Vi jobbar ständigt med att matcha vårt utbud med kundernas behov. När våra kunder handlar hos oss får de inte bara med sig sin vara utan vi bjuder också på mycket tips och råd, säger Magnus.

Stor satsning på att utbilda personalen

 Liksom många andra verksamheter står Mekonomen inför en stor omställning kommande år, när fossila fordon fasas ut och ersätts av elbilar.

–  Omställningen innebär såklart nya utmaningar för oss. Mekonomen kommer att erbjuda anställda påbyggnadsutbildningar för att de ska få de elkunskaper som kommer att krävas. Det är skillnad på att vara mekaniker och att vara elektriker, konstaterar Magnus.

Viktigt att nätverka och samarbeta lokalt

Magnus har, under sina år som företagare i Stenungsund, stött på Företagarna i olika sammanhang och nyligen tog han steget att bli medlem.

–  En säljare ringde och berättade om fördelarna med ett medlemskap och det kändes rätt att gå med. Jag var inte svårövertalad men ingen hade ställt frågan rakt ut till mig innan, säger Magnus med ett skratt.

Nätverkande är något Magnus brinner för och när han startade sitt företag såg han till att genast knyta kontakt med företagare i närområdet.

–  Vi har mycket glädje av att känna till varandra och göra affärer lokalt, det ser jag som nyckeln till många bra affärer och samarbeten. Vi nyttjar varandra, mina kunder och jag och jag ser fram emot att nätverka ännu mer nu, som medlem i Företagarna.

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.