podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Magiskt ljus kväll för företagare i Alingsås

Publicerad 12 okt 2021
Den traditionsenliga ljusvandringen med Företagarna Alingsås ägde rum förra veckan. Vandringen inleddes på Grand Hotel där företagare började med att lyssna till en av Alingsås lysande företagare; Alice Knap som berättade om sin företagarresa.

Lights in Alingsås firar 22-årsjubileum och har lyckats med konststycket att få en vanlig hösttrött stad att bli magisk i oktober och locka till sig hela  80 000 besökare. På så sätt blir oktober en av de stora händelserna för besöksnäringen och mycket betydelsefull för många småföretagare inom handel, transporter, hotell och självklart alla caféer i Alingsås.

Ljusvandringen med Företagarna har blivit en tradition

Företagarna har flera år i rad bjudit in medlemmar till en guidad tur. Vandringen har blivit en samlingspunkt för att lära känna varandra bättre och goa samtal mellan medlemmar.

Alice Knap - modig, driftig och energisk Alingsåsföretagare

I år inleddes vandringen på Grand Hotell där alla fick lyssna till inspirerande Alice Knap, grundare och VD till Alingsåsföretaget HUJ, som producerar veganska och vegetariska smörgåspålägg och matprodukter.

Alice resa började som många andra företagares resa började: hemma vid köksbordet. Hon stod själv och bredde sin smörgås och insåg att hon saknade bra växtbaserade pålägg  själv. Idéen till HUJ var född.

I början skötte hon allt själv men idag har företaget 15 anställda. Hon har också deltagit i tv-programmet Draknästet. 

Flera företagare ville prata med Alice efteråt, det är såklart inspirerande med kommunens unga lysande och framgångsrika entreprenörer.

Läs mer om HUJ på deras webbplats

Together – ett träffande tema när alla har ett stort behov att just träffas

När skymningen kom började vandringen. Guiden Margareta hämtade gruppen utanför hotellet för 1,5 timmes promenad. Ljusvandringen blev verkligen speciell med guide då alla fick veta tankarna bakom verken. En favorit bland årets verk var den storslagna installationen vid Brunnsparken.

En oväntad ljuspunkt i vandringen var Alice hund Nelson som följde med. Alla gillade Nelson, kort och gott.

− Som Alingsås-bo är jag verkligen stolt över Lights in Alingsås och hela evenemanget ligger mig varmt om hjärtat. Det är verkligen magiskt och i år lyckades vi som företagarförening verkligen knyta ihop ett kulturellt evenemangs betydelse för småföretagen.

Gro Hansen Johnsson, Ledamot Företagarna Alingsås

På Företagarna Alingsås Facebook-sida kan du se en film från ljusvandringen.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna